Wednesday, April 2, 2014

Shaklee di Muar : Rumah Dalam Taman

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Rumah dalam taman mesti rasa damai, sejuk mata dan menyegarkan. Kat bawah ni sebuah rumah kenalan keluarga yang pada saya berkonsepkan rumah dalam taman. Atuk Oppa Gangnam Style (LOL) panggilan anak saya pada tuan rumah ni.


Shaklee di Muar

Rumah ni 2 tingkat, tetapi tingkat atas tu tiada bilik. Satu ruang lapang. Bilik semua kat tingkat bawah.


Kat keliling rumah yang macam tembok-tembok warna hijau itu adalah kolam- kolam kecik (gambar kiri). Dalam kolam tu ada banyak ikan tempatan dan ikan hiasan. Juga, ada kura-kura comel. Gambar sebelah kanan adalah open ruang tamu. Rumah ni ada banyak ruang tamu ye!


Kat belakang saya tu dinding rumah bermotifkan buluh. tapi bukan buluh betul, tapi batu ye ! Belakang tu ada lagi open ruang tamu !Tu antara rumah dalam taman ala kampung yang unik dan renyah jagaannya. Bukan mudah ye! Dengan tumbuhan, ruang tamu yang banyak, kolam-kolam ikannya lagi. Serius kalau saya jadi tuan rumah, rasa-rasa jadi hutan kot!

Eh! Perut kita juga 'rumah' apa ! 
Sebab Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami)

Bayangkanlah jika seminggu tidak buang air besar, sedangkan makan hari-hari. Kesian perut kita menampung sisa-sisa terkumpulkan ? Dari apa yang saya baca, walaupun kita membuang setiap hari, namun masih terdapat 6 hingga 10 paun najis terlonggok dalam usus dalam usus besar dan mengeras dan mengeluarkan zat beracun. Sebab usus hanya membenarkan najis yang lembik dan kecil melalui saluran yang sempit.

Apabila toksin ini diserap oleh usus, kita bukan sahaja sukar untuk menguruskan berat badan, menghadapi masalah jerawat, badan dan nafas berbau tetapi ia juga boleh menjadi sumber segala penyakit bahaya.

Sebab tu jika ada kalangan customer yang ada masalah urusan toilet saya cadangkan LECITHIN, ALFALFA dan HERBALAXBagaimana 'mereka' bertiga ni bertindak ?

Lecithin (RM52.50)
Bertindak sebagai pelembut najis yang berkesan, ia melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.Selain itu Lecithin juga berperanan sebagai agen untuk memecah lemak dan kolestrol.

Alfalfa (RM53.75)
Mengandungi saponin iaitu seperti span yang bertindak sebagai penyerap apa sahaja yang telah dicairkan dan dilembutkan oleh Lecithin. 

Herbalax (RM52.50)
Apabila telah 'dicairkan', 'diserap' mestilah perlu diangkut keluar. Jadi fungsi Herbalax adalah untuk merangsang usus bagi mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh. Tindakannya membersihkan usus secara lembut dapat mengembalikan proses semulajadi pergerakan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.

Selain tu, paling saya suka gabungan 'mereka' bertiga ni perut rasa lebih kempis. (Perasaan saya sahaja)

Perut kita juga perlu jadi 'rumah dalam taman' yang menenangkan agar mudah kita nak beribadat.

Anda nak cuba 3 sekawan ni ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorarinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...