Friday, April 4, 2014

Shaklee Di Muar : Macamana Nak Bagi Anak-Anak Telan Omega Guard ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Saiz Omega Guard ni besar-besar, macamana nak bagi anak-anak yang berumur setahun setengah ni telan, tak tercekik ke ?

Shaklee Di Muar
 
Cara saya masa mula-mula beri makan anak saya adalah dengan gunting sedikit Omega Guard, picit dan letak kat sudu. Mula-mula dia buat muka ketat. Sebab minyak ikan memanglah rasa hanyir ikan.

Tapi sekarang bila tinggal beberapa biji omega, saya buka 'seal' botol yang baru supaya 'masuk angin'. Maksudnya supaya biji-biji kapsul omega tu lembut dan mudah ditelan. Jadi, sementara botol yang tinggal sedikit tu habis, botol yang baru dibuka sedang elok lembut kapsulnya bagi mudah ditelan.

Ada macam-macam cara ibu lain buat, ada ibu yang gunting dan campur dalam susu dan bubur, ada juga anak-anak yang selamba kunyah biji-biji omega. Jadi ibu-ibu kena try and error mana yang sesuai.

Apa istimewanya Omega Guard Shaklee untuk anak-anak kita ? Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak baik yang juga dikenali sebagai Omega 3. Kajian menunjukkan diet yang kaya dengan Omega 3 boleh meningkatkan
# keupayaan belajar
# kemahiran menaakul
# menyelesai masalah
# meningkatkan daya tumpuan dan ingatan
# menyokong keseimbangan emosi dan sikap yg positif
# membantu meningkatkan daya ingatan semasa mereka tua
# elakkan dari kerap kena selsema dan batuk

 
Lagi satu yang saya perasan bila saya beri pada anak saya Omega Guard secara konsisten adalah urusan buang air besarnya menjadi lancar. Jika sebelum ini dua atau tiga hari sekali dia buang air besar, tapi sekarang setiap hari dia buang air besar.
 
Anda nak cuba beri Omega Guard pada anak-anak anda ?
 
Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...