Monday, March 24, 2014

Shaklee Di Muar : Mana Nak Rawat Luka Diabetis ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ada luka akibat Diabetis ? Mana tempat yang bagus dan baik serta harga berpatutan ? Mudah-mudahan artikel ini membantu pembaca blog atau mukabuku yang ada luka akibat Diabetis atau barangkali ahli keluarga. 

Shaklee di Muar


Dibawah ini saya sertakan alamat klinik untuk anda hubungi ;
Pusat Rawatan An-Nur 
MA-0-09, Jalan SB Utama,

Taman Seri Bayan, Durian Tunggal,

76100 Melaka
Dr Hjh Rosnani Sabtu 
06-5532818/06-5532811 

Selain cuci luka ia juga melakukan rawatan Sonatron Therapy. Fungsinya ia bertindak pantas menyingkirkan radikal bebas berlebihan dalam sel. Kesannya luka tak berbau, mengelakkan jangkitan dan Insyallah luka cepat sembuh. Rawatan dilakukan oleh jururawat yang memang betul-betul ada diploma kejururawatan dan sesetengah kes yang serius memang dipantau oleh doktor sepenuhnya !

Jika dah buat rawatan ini, perlu ke vitamin ?  
Vitamin bukan dalam kumpulan ubat. Ianya sekadar supplemen iaitu makanan tambahan yang membantu badan meningkatkan sistem imun dan secara langsung membantu tubuh melawan penyakit. 

Bagi pesakit Diabetis yang punya luka, pengambilan suplemen membantu 'mencantikkan' kadar gula dalam darah. Kandungan gula yang cantik membantu proses cepat sembuh. Sebab kandungan gula kandungan gula yang tinggi menyebabkan berlakunya persaingan antara gula dan vitamin C dan biasanya vitamin C 'kalah'. Vitamin C amat diperlukan untuk sembuhkan luka dengan cepat kerana ia mampu mengaktifkan fibroblast iaitu sel yang menghasilkan kologen yang bagus dan salah satunya berfungsi untuk menyembuhkan luka dengan cepat dan jika kalah vitamin C dalam badan pesakit diabetis, ia menyebabkan kandungan kologen kurang dalam badan mereka lalu luka lambat baik.

Suplemen yang bagus untuk pesakit Diabetis adalah yang tinggi kandungan antioksidannya seperti vivix, Nutriferon, Vitamin C. Suplemen lain untuk menyokong keperluan nutrisi dalam badan adalah ESP, Zink, Vitalea, GLA.

Selain itu, jangan dilupakan doa dipertengahan malam serta tawakal pada Yang Esa.

Harap membantu.

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...