Tuesday, March 11, 2014

Shaklee Di Muar : Lelaki Dan Boroi Boron


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Boron macam juga kromium, satu mineral yang jarang orang sebut tapi ia amat perlu untuk semua orang tak kira lelaki atau perempuan.

Cuma hari ni saya nak kongsi kepentingan Boron kepada lelaki. Sedikit pembacaan saya, lelaki dengan pengambilan boron mencukupi kurang risiko 96 peratus dengan izin Allah pastinya untuk menghidap kanser prostat berbanding lelaki yang kurang mengambil boron.

Namun ia tidak melawan kanser macam vitamin antioksida (nanti saya kongsi lagi tentang antioksida ye!) cuma membantu mengurangkan risiko terkena kanser prostat.

Selain itu, boron baik untuk meningkatkan keupayaan daya ingatan dan tumpuan (yang ni tak kira lelaki atau perempuan).

Sumber makanan yang tinggi kandungan boron adalah kismis dan kacang badam. Vitamin Shaklee yang punya kandungan boron adalah Osteomatrix dan Vitalea/multivitamin. Keduanya bagus juga untuk memastikan kita memulakan hari untuk aktiviti harian yang di redhai dengan cergas dan bertenaga untuk hasil kerja tahap maksimum. Insyallah.

Jumpa lagi nanti, masih ada masa untuk Solat Dhuha.

#prayforMH370
#doakanMH370

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...