Wednesday, February 19, 2014

Shaklee Ada SkinCare Tak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Selalu cerita tentang suplemen. So, atas pertanyaan di atas, hari ini saya nak share tentang skincare pulak ! Shaklee ada 2 jenis skincare. Pertama adalah rangkaian Nutriwhite dan kedua adalah Enfuselle. Saya pakai kedua-dua rangkaian produk ini sekaligus !

Untuk pencuci muka saya pakai NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleaner

Shaklee di muar




Mula-mula saya nak share tentang pencuci muka. Dah masuk tahun ketiga saya gunakan. Satu tiup tahan lebih kurang 9 bulan sebab gunakan sedikit aje. Ia mengeluarkan bebuih yang banyak, tetapi 'ringan' bila sapu kat muka. Kesannya kita tak rasa muka kita 'ketat' selepas mencuci muka.

Kulit saya sebenarnya amat sensitif dengan produk skincare yang ada word "White". Akan terasa pedih dan kadang-kadang akan jadi kemerah-merahan. Namun, Shaklee NutriWhite memang ok. Sebab tu lepas 3 tahun baru tulis entry ini. He3!

NutriWhite walaupun namanya ada perkataan "White" tapi ia tak bermakna akan menghakis kulit kita menjadi putih melepak bila sekian-sekian hari pakai. Serius! 

Maksud "white" tu lebih kepada untuk membantu mencerahkan kulit kusam dan meratakan tona tidak sekata dengan 5 cara iaitu :

  • Mencegah kesan yang memudaratkan kulit dari matahari dan alam sekitar dengan melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan kulit serta merosakkan kulit.
  • Menguranghkan penghasilan pigmen hitam pa kulit daripada menjadi gelap
  • Menyekat pemindahan pigmen hitam dari dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
  • Mencerah warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan
  • Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri

NutriWhite ini dihasilkan oleh saintis Jepun dan Amerika dan telah menjalani ujian klinikal selamat untuk kulit orang-orang Asia macam kita ni. Malah ia bersumberkan 16 sumber butrien semulajadi dari 16 buah negara.

Namun, bagi yang ada masalah JERAWAT SERIUS, ada baiknya perlu memastikan jerawat tu pulih dulu melalui pengambilan suplemen baru mengguna rangkaian NutriWhite ini.

Untuk pelembab dan losyen mata pula saya memilih Enfuselle. Walaupun namanya pelembab, tapi ia tak meleket pada permukaan kulit. Sekali sapu terus menyerap dalam kulit. Dan saya tak memerlukan fondation dan sebagainya. Sebenarnya tak rajin untuk bermekap !

Selain itu, garis-garis didahi dan sekitar mulut hampir tak kelihatan dan kulit terasa lembut macam baru keluar dari saloon buat facial !
Shaklee di muar

Set Enfuselle sesuai untuk mereka yang berumur 30 tahun ke atas. Macam juga NutriWhite, ia juga ada pelbagai produk tapi saya hanya guna 2 setakat hari ini. Istimewanya Enfulse dihasilkan dengan Vital Repair +R Complex yang merupakan campuran sinergi 7 nutrient antioksida yang mampu meremajakan kulit.

Selain saya, mari saya tunjukkan sedikit perbincangan berbentuk testimoni dari rakan-rakan Shaklee saya.

Jika anda berminat nak cuba skincare Shaklee, hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...