Monday, February 17, 2014

Lepas D adalah E

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Lepas D mestilah E kan ? Budak-budak pun tau !Shaklee di muar


Tapi saya maksudkan D mewakili Set Asas Kulit Shaklee yang dikenali sebagai Set D terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E


Apa istimewanya Vitamin B untuk kulit ?

 1) Anti stress
Bila kita stress otot-otot muka kita akan bekerja lebih kuat bekerja lebih kuat berbanding otot-otot ketika kita senyum. Lagi satu, bila kita stress mesti kita suka kerut-kerutkan dahi, bila kerap sangat buat ia akan tinggalkan kesan-kesan kedutlah. Dan jangan tak tahu, stress boleh menjemput jerawat. awas!

2) Membantu meringankan kesan dari terik matahari sebab jika kita kerap terdedah kepada matahari kulit jadi kusam dan peranan B Complex ini membantu sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'.
 
3) Vitamin B membantu melancarkan peredaran darah supaya kelihatan awet muda

4) Peranan Vitamin B yang membantu mengubah karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga akan buat kita rasa cergas dan bermaya. Kekurangan Vitamin B akan buat kita kelihatan lesu yang pastinya terpamer kat kulit juga. 

5) Vitamin B Complex yang mengandungi B3 berfungsi untuk meningkatkan asid lemak pada kulit, merangsang eksfoliasi (pengelupasan kulit mati) dan membuatkan kulit kenyal

6) Vitamin B5 dan B9 pula berfungsi untuk mengatasi jerawat dan iritasi kulit.

Vitamin C dan Vitamin E umpama akar pokok yang kukuh kerana ia adalah agen antioksida yang tanpanya akan menjemput penuaan, merosakkan kulit.

Selain itu, Vitamin C juga berperanan sebagai agen yang menjaga integriti kulit untuk memastikan proses penghasilan kulit yang baik berlaku. Vitamin C juga mampu mengaktifkan fibroblast iaitu sel yang menghasilkan kologen, jika bagus kologen yang dihasilkan maka semakin anjal dan cerahlah kulit. Vitamin C juga dapat mengurangkan kesan panahan cahaya matahari yang mengandungi ultra violet. Memberi kulit tegang dan cerah dan gebu.

Vitamin E, melindungi kulit dari ultra violet kerana ia membentuk lapisan perlindungan di bawah kulit. Sebab kita tak mampu untuk menyapu losyen dari hujung rambut hingga hujung kaki. Selain itu ia membantu mengekalkan kelembapan kulit, kegatalan dan menghilangkan cela.
E pula untuk ESP, fungsinya untuk memastikan badan kita punya sel-sel yang cantik untuk menyerap nutrien makanan yang kita ambil melalui makanan atau suplemen. 

Salah satu kekurangan protein yang baik adalah menyebabkan masalah kulit kusam dan parut-parut lama. Punca kulit muka kusam dan parut lama adalah disebabkan kehadiran sel kulit mati. 

Setiap 28 hari, sepatutnya sel kulit baru mengambilalih bagi menggantikan sel kulit mati, namun kekurangan protein buat sel kulit lama berkumpul tanpa berganti.

Sebab itu parut lama sukar disisih. Dan bagi yang menghadapi kulit kusam, timbunan sel-sel lama yang semakin lama ia  menjadi tebal dan menyebabkan wajah tampak gelap serta berminyak.ESP membantu menggantikan sel-sel kulit mati setiap kitarannya dengan sel-sel kulit baru yang baik.

Bagi yang menghadapi masalah jerawat, pengambilan protein ESP membantu mengurangkan masalah ini kerana ia mengandungi Indeks Glimik (GI) yang rendah. Saya share satu kajian dari American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 yang dibuat dalam tempoh 12 minggu ke atas peserta, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula(GI) rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat.

Protein juga menjadi asas bagi mereka yang menghadapi masalah jeragat. Sebab ia sukar dihilangkan jika tubuh tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru.

Nak share testimoni di bawah !

Shaklee di muar


Ok cukup gabungan D + E. Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...