Thursday, February 27, 2014

Sijil Halal Shaklee Untuk 2014

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ni sijil halal Shaklee untuk 2014.


shaklee di muar



 

Wednesday, February 26, 2014

Shaklee Di Muar : Kromium Dan Jerawat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Kromium ni mineral yang jarang orang sebut tapi ia memang banyak manfaat pada tubuh badan manusia. Jika semalam kaitan antara kromium dengan Diabetis, hari ni nak singkap pula mengenai kaitannya kekurangannya dengan jerawat.

Hasil dari pembacaan saya di sini http://caratik.us/585/fungsi-mineral-kromium-untuk-kesehatan-tubuh.html

Shaklee di Muar

Anda bagaimana ? Nak cuba ? 

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, February 25, 2014

Shaklee Di Muar : Kromium Dan Diabetis

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Untuk tajuk ini saya simpan dah lama dalam draf, bila Master Norita keluarkan tajuk Kromium, baru saya perasan cerita kromium ni saya peram dalam draf! Hik3! Tah apa-apa aku ni !

Kromium adalah mineral yang ada dalam Vitalea. Fungsi Vitalea atau multivitamin adalah membekalkan nutrien yang diperlukan oleh sel dan kesannya ia akan buat kita lebih bertenaga, cerdas dan punya pertahanan dari jangkitan.
Shaklee Di Muar

Sesuatu yang saya pelajari dalam kelas Shaklee dalam tajuk Diabetis adalah pentingnya kromium kepada pesakit Diabetis. Apa fungsi Kromium kepada pesakit Diabetis ni ? Paling penting ia membantu  menyeimbangkan gula dalam darah.

Selain itu, kromium ini berfungsi untuk metabolisme lemak dan kolesterol sebab pesakit Diabetis kerap dikaitkan dengan kegagalan untuk metabolisme ini untuk yang jadi mudah letih dan tak cergas. Sebab melalui pembacaan saya, ada kajian yang dilakukan menunjukkan pengambilan kromium dapat membantu tugas vitamin B3  (niasin) berfungsi dengan lebih baik lagi . Niasin ini adalah nutrisi utama yang digunakan untuk proses metabolisme semua makanan kita . 

Biasakan kita dengar Diabetis adalah ibu segala penyakit ? Dengannya akan menjemput berbagai-bagai penyakit lain. Pengambilan kromium dapat mengurangkan risiko dari menjemput pesakit lain. Sebab selain Diabetis, kekurangan kromium akan menjemput masalah  kolesterol HDL terlalu rendah dan bahkan tekanan darah tinggi.

Biasa saya ambil Vitalea sebiji sehari, cuma pada waktu tertentu saya ambil 2 biji sehari. Tapi En. Suami bila tahu kebaikan Vitalea bila saya ceritakan hasil dari Bengkel Shaklee dia ambil 3 biji sehari, tetapi berlainan waktu katanya akan rasa lebih cergas dan tak mengantuk kat pejabat. 

Iyelah, Macam kita siram pokok bunga kala kemarau sekarang ni, di mana pokok yang kita tanam amat memerlukan air tak boleh kita siram 1 tangki air pada waktu pagi sekaligus kan ? Mestilah pagi dan petang. Begitu juga pengambilan suplemen sedikit demi sedikit memberi kesan yang lebih baik.

Adalagi keistimewaan kromium ni untuk wanita yang tak jauh dari istilah mahu cantik, nanti saya sambung lagi (asal tak terperam lagi sudahlah!)

Siapa mahu miliki Vitalea, hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, February 24, 2014

Petua Lama Hilangkan Bau Badan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Cuaca panas terik, maka kita akan mudah berpeluh dan cepat aje badan jadi berbau. Bagi sesetengah orang yang punya bau badan kuat, faktor cuaca macam ni makin memburukkan keadaan.

Paling mudah mandilah beberapa kali sehari, tukar pakaian yang bersih dan kalau boleh pakai pakaian yang menyerap peluh contohnya berasaskan kain kapas. Juga, Boleh cuba petua lama ini yang saya perolehi dari Majalah Rapi 15 Oktober 2013. 

Shaklee di Muar

Tip ini sangat relevan jika kita sendiri sedar akan bau badan kita, tapi jika kawan-kawan rapat kita yang kita tak mahu mereka berkecil hati dengan kita, cuba tip ini pula. Tak salah mencuba !

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, February 20, 2014

Vitalea Juga Bagus Untuk Otak/kognitif ! Tak Percaya ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya tak sekolah lagi, buat apa makan suplemen untuk otak

Shaklee di Muar


Namun cuba perhati maksud 'kognitif' pula ? Menurut Kamus Dewan Edisi Ketiga kognitif  didifinisikan sebagai segala perkara yang berkaitan dengan kognisi seperti proses pembelajaran , pemahaman dan pemerolehan pengetahuan.

Kesemua perkara di atas itu kita lalui setiap hari. Contohnya kalau kita pekerja, di ajar banyak kali untuk membuat sesuatu perkara tapi tak faham-faham. "Eh! Orang tu tak pandai ajar le !" Pulak salahkan orang! Ada kaitan kan dengan 'word' yang bergaris tu ?
Apa kena Vitalea dengan makanan untuk otak ni ? Sebab dalam Vitalea ada ZAT BESI atau IRON. Selalu bila sebut iron, mesti popular dengan ibu hamil yang cukup takut jika hb rendah. Namun, sebenarnya orang yang tak hamil juga perlukan iron tanpa kira anda lelaki ke, perempuan ke atau penuntut.

Shaklee di Muar

Iron ni peranannya membantu membawa oksigen dari paru-paru ke tisu-tisu badan termasuk otak. Apabila kadar iron dalam darah rendah, tisu akan dahagakan oksigen. Ini akan menyebabkan badan rasa lemah, kurang daya ingatan, kosentrasi menjadi lemah.

Bagaimana iron berfungsi untuk kecergasan otak ? Saya petik dari buku Dr HM Tuah Iskanadar yang bertajuk 'Membina Imaginasi Cermelang', "fungsi iron untuk otak, ia membolehkan seseorang menerima dan memahami maklumat, perangsang yang dikenali sebagai pemancar saraf (neurotransmitters) diperlukan untuk menyampaikan stimulasi ke otak. Zat besi diperlukan untuk pengeluaran pemancar saraf supaya dapat menyampaikan maklumat ke otak dengan sempurna. Selain itu, zat besi juga berfungsi dalam myelin yang membentuk satu lapisan pelindung mengelilingi sel saraf. myelination membantu mengekalkan pengaliran pancar saraf (nerve transmission)."

Jadi, walau siapa pun kita, masih belum terlambat untuk meningkatkan dan menjaga kebolehan otak atau kognitif sebab kita untuk kehidupan didunia dan bekalan di sana ! 

Juga, masih belum terlambat untuk dapatkan harga sale Vitalea.

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnaplail@yahoo.com.my




Wednesday, February 19, 2014

Shaklee Ada SkinCare Tak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Selalu cerita tentang suplemen. So, atas pertanyaan di atas, hari ini saya nak share tentang skincare pulak ! Shaklee ada 2 jenis skincare. Pertama adalah rangkaian Nutriwhite dan kedua adalah Enfuselle. Saya pakai kedua-dua rangkaian produk ini sekaligus !

Untuk pencuci muka saya pakai NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleaner

Shaklee di muar




Mula-mula saya nak share tentang pencuci muka. Dah masuk tahun ketiga saya gunakan. Satu tiup tahan lebih kurang 9 bulan sebab gunakan sedikit aje. Ia mengeluarkan bebuih yang banyak, tetapi 'ringan' bila sapu kat muka. Kesannya kita tak rasa muka kita 'ketat' selepas mencuci muka.

Kulit saya sebenarnya amat sensitif dengan produk skincare yang ada word "White". Akan terasa pedih dan kadang-kadang akan jadi kemerah-merahan. Namun, Shaklee NutriWhite memang ok. Sebab tu lepas 3 tahun baru tulis entry ini. He3!

NutriWhite walaupun namanya ada perkataan "White" tapi ia tak bermakna akan menghakis kulit kita menjadi putih melepak bila sekian-sekian hari pakai. Serius! 

Maksud "white" tu lebih kepada untuk membantu mencerahkan kulit kusam dan meratakan tona tidak sekata dengan 5 cara iaitu :

  • Mencegah kesan yang memudaratkan kulit dari matahari dan alam sekitar dengan melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan kulit serta merosakkan kulit.
  • Menguranghkan penghasilan pigmen hitam pa kulit daripada menjadi gelap
  • Menyekat pemindahan pigmen hitam dari dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
  • Mencerah warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan
  • Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri

NutriWhite ini dihasilkan oleh saintis Jepun dan Amerika dan telah menjalani ujian klinikal selamat untuk kulit orang-orang Asia macam kita ni. Malah ia bersumberkan 16 sumber butrien semulajadi dari 16 buah negara.

Namun, bagi yang ada masalah JERAWAT SERIUS, ada baiknya perlu memastikan jerawat tu pulih dulu melalui pengambilan suplemen baru mengguna rangkaian NutriWhite ini.

Untuk pelembab dan losyen mata pula saya memilih Enfuselle. Walaupun namanya pelembab, tapi ia tak meleket pada permukaan kulit. Sekali sapu terus menyerap dalam kulit. Dan saya tak memerlukan fondation dan sebagainya. Sebenarnya tak rajin untuk bermekap !

Selain itu, garis-garis didahi dan sekitar mulut hampir tak kelihatan dan kulit terasa lembut macam baru keluar dari saloon buat facial !
Shaklee di muar

Set Enfuselle sesuai untuk mereka yang berumur 30 tahun ke atas. Macam juga NutriWhite, ia juga ada pelbagai produk tapi saya hanya guna 2 setakat hari ini. Istimewanya Enfulse dihasilkan dengan Vital Repair +R Complex yang merupakan campuran sinergi 7 nutrient antioksida yang mampu meremajakan kulit.

Selain saya, mari saya tunjukkan sedikit perbincangan berbentuk testimoni dari rakan-rakan Shaklee saya.

Jika anda berminat nak cuba skincare Shaklee, hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Tuesday, February 18, 2014

Baby Saya Dah Pandai Buat Bubble Guna Air Liur !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Awas ! Tak lama lagi gugurlah rambut si ibu.
Pernah dengar tak 'amaran' orang-orang tua bila ibu bercerita tentang tajuk kat atas tu ?

Bagi ibu-ibu yang sedang mengalami situasi begitu, pasti tak selesakan. Bila lurut gugur berhelai-helai rambut, bersikat pun gugur rambut setompok, mandi pun begitu, apalagi tidur - bangun tidur umpama tidur beralaskan tilam rambut !

Satu, suplemen Shaklee yang best untuk mendepani kisah rambut adalah Zink. Harganya pun tak mahal berbanding manfaatnya.

Shaklee di Muar
Nak cuba ?

Boleh hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Istimewanya Vitalea

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Apa yang buat Vitalea multivitamin terbaik ?


  • VitaLea Shaklee adalah multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta di dunia. Asal namanya ialah Vitalize-Mineral dan disingkatkan kepada vitamin, dan istilah VITAMIN digunapakai hingga ke hari ini.
  • Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstak dari sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
  • Berwarna hijau kerana disaluti spirulina, adalah tablet vitamin yang paling pantas terlarut dalam air. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. 
  • VITALEA sejenis multivitamin dan mineral yang dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-vitamin dalam Public Interest pada tahun 2000.
  • Kandungan setiap vitamin dan galian itu ditetapkan hanya mengikut keperluan dan tidak berlebih-lebihan. Kerana sesetengah multivitamin yang berada dalam pasaran mengandungi kuantiti setiap vitamin pada kadar yang banyak dan ini akan menyebabkan badan merasa panas dan dehydrate.
  • Istimewanya Bulan Februari 2014 adalah Bulan Sale Vitalea. Kali terakhir Vitalea sale adalah pada September 2011. Dapatkan barang dua botol pada harga best sepanjang bulan ini untuk kegunaan setahun. Jika anda menanti sale lagi mungkin kena tunggu 3 tahun lagi ! He3!


Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my untuk konsaltasi dan pembelian


Monday, February 17, 2014

Lepas D adalah E

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Lepas D mestilah E kan ? Budak-budak pun tau !



Shaklee di muar


Tapi saya maksudkan D mewakili Set Asas Kulit Shaklee yang dikenali sebagai Set D terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E


Apa istimewanya Vitamin B untuk kulit ?

 1) Anti stress
Bila kita stress otot-otot muka kita akan bekerja lebih kuat bekerja lebih kuat berbanding otot-otot ketika kita senyum. Lagi satu, bila kita stress mesti kita suka kerut-kerutkan dahi, bila kerap sangat buat ia akan tinggalkan kesan-kesan kedutlah. Dan jangan tak tahu, stress boleh menjemput jerawat. awas!

2) Membantu meringankan kesan dari terik matahari sebab jika kita kerap terdedah kepada matahari kulit jadi kusam dan peranan B Complex ini membantu sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'.
 
3) Vitamin B membantu melancarkan peredaran darah supaya kelihatan awet muda

4) Peranan Vitamin B yang membantu mengubah karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga akan buat kita rasa cergas dan bermaya. Kekurangan Vitamin B akan buat kita kelihatan lesu yang pastinya terpamer kat kulit juga. 

5) Vitamin B Complex yang mengandungi B3 berfungsi untuk meningkatkan asid lemak pada kulit, merangsang eksfoliasi (pengelupasan kulit mati) dan membuatkan kulit kenyal

6) Vitamin B5 dan B9 pula berfungsi untuk mengatasi jerawat dan iritasi kulit.

Vitamin C dan Vitamin E umpama akar pokok yang kukuh kerana ia adalah agen antioksida yang tanpanya akan menjemput penuaan, merosakkan kulit.

Selain itu, Vitamin C juga berperanan sebagai agen yang menjaga integriti kulit untuk memastikan proses penghasilan kulit yang baik berlaku. Vitamin C juga mampu mengaktifkan fibroblast iaitu sel yang menghasilkan kologen, jika bagus kologen yang dihasilkan maka semakin anjal dan cerahlah kulit. Vitamin C juga dapat mengurangkan kesan panahan cahaya matahari yang mengandungi ultra violet. Memberi kulit tegang dan cerah dan gebu.

Vitamin E, melindungi kulit dari ultra violet kerana ia membentuk lapisan perlindungan di bawah kulit. Sebab kita tak mampu untuk menyapu losyen dari hujung rambut hingga hujung kaki. Selain itu ia membantu mengekalkan kelembapan kulit, kegatalan dan menghilangkan cela.
E pula untuk ESP, fungsinya untuk memastikan badan kita punya sel-sel yang cantik untuk menyerap nutrien makanan yang kita ambil melalui makanan atau suplemen. 

Salah satu kekurangan protein yang baik adalah menyebabkan masalah kulit kusam dan parut-parut lama. Punca kulit muka kusam dan parut lama adalah disebabkan kehadiran sel kulit mati. 

Setiap 28 hari, sepatutnya sel kulit baru mengambilalih bagi menggantikan sel kulit mati, namun kekurangan protein buat sel kulit lama berkumpul tanpa berganti.

Sebab itu parut lama sukar disisih. Dan bagi yang menghadapi kulit kusam, timbunan sel-sel lama yang semakin lama ia  menjadi tebal dan menyebabkan wajah tampak gelap serta berminyak.ESP membantu menggantikan sel-sel kulit mati setiap kitarannya dengan sel-sel kulit baru yang baik.

Bagi yang menghadapi masalah jerawat, pengambilan protein ESP membantu mengurangkan masalah ini kerana ia mengandungi Indeks Glimik (GI) yang rendah. Saya share satu kajian dari American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 yang dibuat dalam tempoh 12 minggu ke atas peserta, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula(GI) rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat.

Protein juga menjadi asas bagi mereka yang menghadapi masalah jeragat. Sebab ia sukar dihilangkan jika tubuh tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru.

Nak share testimoni di bawah !

Shaklee di muar


Ok cukup gabungan D + E. Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Siapa Tak lalu Minum Susu ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ibu hamil selalu di pesan oleh nurse, "Jangan lupa minum susu!"

Shaklee di muar

Yang tak hamil pun kena minum susu. Ada macam-macam perisa kat pasaran. Lalu tak lalu aje nak telan. Ok bagi yang tak lalu susu boleh cuba 'resepi' saya.

Bahan-bahan dan cara membuatnya :
Susu segar dicurah coklat tanpa kira jenama, terpulang. Milo, Vico apa- apa sahaja !
Kalau suka boleh tabur sikit serbuk kayu manis. 
Tak payah kacau. minum aje macam ni. Sebab minda kita akan lebih terarah menikmati taburan coklat kat atas susu tu dari rasa susu.

Shaklee di Muar


Selamat mencuba !

# Saya amalkan Osteomatrix setiap hari, tapi tetap ambil susu dalam diet harian !

Thursday, February 13, 2014

Pregnant dan HB darah Rendah ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sebuah cerita seorang ibu..

 Shaklee di Muar

SET 1 - 1st Termister
Vitalea @ Multivitamin
B Complex
Vitamin C
Ostematrix (Kalsium Magnesium)

SET 2 - 2nd Termister
Vitalea @ Multivitamin
B complex
Vitamin C
OMEGA GUARD 

Supplements lain jika selalu lemah dan tidak bertenaga ialah,
Energizing Soy Protein


Sedikit penerangan

B Complex
Terdiri daripada lapan vit B beserta Folic Acid dan Biotin. Perlu bagi urat saraf dan sangat penting bagi ibu hamil.


Vitamin C
Melindungi sel , penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat besi di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.


Multivitamin (Vitalea)
Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian. Tidak mengandungi pewarna dan ianya adalah produk pertama yang ditemui oleh founder Shaklee.


Omega 3 (Omega Guard)
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari petingkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Penting juga untuk si ibu sebab selalu terjadi ibu menjadi lupa-lupa selepas bersalin. Biasanya terjadi sehingga 3 bulan selepas bersalin. Malah dikatakan ibu yang menjalani proses bersalin secara caeser lebih berisiko menghadapi masalah lupa-lupa ini.

Kalsium (Ostematrix)Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki ransangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


Energizing Soy Protein (ESP)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. Selain itu ia juga dikatakan dapat membantu masalah hb rendah yang dihadapi sesetengah wanita hamil.

Hubungi saya untuk konsaltansi dan belian di 012-6816979

TAWAKAL

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Wednesday, February 12, 2014

Shaklee Di Muar

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Saya adalah pengedar Shaklee di Muar.

Shaklee di Muar

Bagaimana CoQ10 Amat Bagus Untuk Kulit ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

CoQ10 adalah suplemen yang popular untuk jantung. Memang tak syak lagi sebab fungsi utamanya adalah mengukuhkan otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan  memperbaiki aliran darah. Selain itu ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat untuk membantu melindungi arteri dari kolesterol jahat yang menyebabkan penyumbatan salur darah.
SHAKLEE DI MUAR

Sesuai di ambil sejak berusia 21 tahun dan dikatakan sesuai untuk mereka yang ada menghadapi masalah kegagalan jantung, sakit jantung, kolestrol tinggi, darah tinggi atau yang berkaitan dengan jantung.
SHAKLEE DI MUAR

Jadi kat mana relevannya dengan tajuk kat atas ?

SHAKLEE DI MUAR

Itulah sebahagian yang saya pelajari ketika di Bengkel Shaklee hujung minggu lepas. Kita tengok disebalik fungsi CoQ10 ni,

1) Memperbaiki peredaran darah
Peredaran darah yang baik akan membawa nutrien dan oksigen ke dalam kulit melewati eperdemis, dermis dan lemak. Kesannya ia menghasilkan kulit cerah, sekata dan berseri kerana mendapat cukup nutrien diseluruh lapisan kulit.

3) Meningkatkan tenaga sel
Sel yang bertenaga akan memperbaiki dan menghasilkan kulit yang sihat, kesannya ia akan menjadikan kulit tegang dan muda

4) Tinggi dengan antioksida 
Hasil dari penggabungan 3 bahan asas penghasilan CoQ10 iaitu COQ10, Vitamin E dan Teh Hijau. Fungsinya pada kulit ia melindungi sinaran uv untuk membantu menghasilkan warna kulit sekata dan kurang tompok-tompok hitam. Sebab kita tak mampu untuk menyapu seluruh badan dari hujung kaki hingga hujung kepala dengan sun block dan menyapu kembali setiap beberapa jam supaya sentiasa berfungsi.

Jadi, anda nak dapatkan jantung yang sihat disamping mendapt kulit yang cantik, berseri dari dalam ? Cuba amalkan CoQ10.

Nak cuba ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, February 11, 2014

Jemput Hadir !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Kat bawah ini adalah bengkel nutrisi Shaklee sepanjang Bulan Februari 2014 dengan tajuk :-

Shaklee di muar
 Berikut adalah lokasi, tarikh dan masa.


Jika anda berminat, jemput hadir, tiada bayaran dikenakan walau belum menjadi ahli. Cuma bawa telinga untuk mendengar sahaja. 

 

Monday, February 10, 2014

Sesuai Tak Sapu Vitamin E Kat Kulit Muka ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Vitamin E berasal daripada keluarga antioksida. Selain ditelan, Vitamin E juga sesuai jika di sapu di kulit. Mari tengok tengok resepinya kat bawah !

Shaklee di Muar

Bahan-bahannya:-
1) Krim malam yang biasa kita pakai, tak kira jenama apa. Tetapi jika belum pernah cuba sila sesuaikan diri dengan pelembab itu dulu. Melalui pembacaan saya, pelembab siang juga boleh digunakan pada waktu malam walau punya kandungan pelindung UV.
2) Krim mata (jika mahu letak di mata juga)
3) Sebiji vitamin E Shaklee

Cara-Cara :-

Letakkan sedikit krim malam atau mata secukup rasa kat apa-apa bekas, penutup bekas krim pun boleh. Guris sedikit vitamin E shaklee dan titiskan sedikit ke atas krim itu. Sebatikan dengan jari sebelum di sapu di sekitar mata (bagi krim mata), muka dan jangan lupa leher.
Pada mulanya macam melekit sikit kat muka, tapi dalam masa satu jam ia meresap dan tak lagi melekit-lekit. Jadi taklah tidur dengan muka berminyak-minyak. Oh! ye vitamin E yang lebih tu jangan membazir, cepat-cepat telan dan minum bersama segelas air, jika dibiarkan lama-lama nanti tak efektif pula. Jadi jangan membazir!

Shaklee di Muar
Mengikut pemerhatian saya, bila bangun pagi rasa kulit lebih lembab dan kulit lebih lembut. Selain itu biasa wanita di usia 30-an akan mula muncul garis-garis kedutan halus bukan pada kulit wajah tetapi leher juga - dengan petua ini garis-garis itu kelihatan semakin 'menipis'.

Itu TESTIMONI saya, meh saya kongsi testimoni seorang customer Shaklee yang hadapi kulit menggelupas dan mengatasinya dengan menyapu Vitamin E.



Jadi, anda nak cuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Kelas "Rahsia Kulit Cantik, Mulus dan Gebu"

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Itulah dia tema bengkel satu setengah jam Shaklee bulan ini. Wanita dan cantik-cantik ni memang sukar dipisahkan. Masing-masing teruja. Rasanya inilah kelas sejam setengah paling penuh yang pernah saya hadiri.

Sempat saya hadir ke kelas ini, walau lambat sedikit sebab perlu menghadiri majlis perkahwinan, dan Muar dengan Bandar Melaka walau tak asing tapi, kesesakan lalu lintas pada hujung minggu ditambah dengan suasana masih dalam sambutan Tahun Baru Cina masih belum usai menjadikan perjalanan macam jauh. Eheh! Tapi ok aje, nak kutip ilmu kan ?

Shaklee di Muar
Suplemen yang di ajar untuk tampil cantik, mulus dan gebu adalah :-
Vivix
COQ10
Vitamin C
ESP
Collagen
Vitamin E

Tapi, paling menarik nak mengujakan saya adalah fungsi COQ10 yang selama ini yang saya tahu untuk jantung, rupa-rupanya sangat bagus untuk kulit. Nanti-nanti saya share ye !


Bestnya kelas Shaklee ni PERCUMA ! Boleh bawa kawan-kawan walau belum menjadi ahli lagi. Paling best boleh bawak anak-anak.


Kalau anda berminat nak bermulus-mulus, boleh hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, February 6, 2014

Berminat Nak Jadi Ahli Shaklee ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Apa yang Shaklee boleh bantu kita masa ekonomi tak berapa baik?
  • Kalau anda dapat RM100 sebulan pun, ia bantu untuk bayar reload.
  • Kalau dapat RM200, dapat bantu bayar duit sek anak tadika.
  • Kalau dapat RM500 dapat juga bantu tampung duit rumah sewa.
  • Kalau dapat RM1000, takde lah tersekat anak nak makan sedap sebulan sekali at least.
  • Kalau dapat RM2000 dapat juga cari rumah sewa yang selesa.
  • Kalau dapat RM10,000 dapat juga beli kereta idaman.
  • Kalau dapat RM20,000 boleh resign dan kerja shaklee dari rumah..
Shaklee di muar

Kalau anda masih bergelar penuntut universiti :
Boleh jadi RM100 atau RM200 sebulan yang anda dapat, boleh buat belanja makan seminggu anda, sementara menanti pinjaman keluar tanpa minta mak ayah kat kampung bukan !

Walau ada sesetengah orang berkata apalah nilainya RM100 itu, tapi bagi kita ia memang sangat berharga untuk menampung kehidupan di kala ekonomi tak berapa baik ni.

Macamana nak jadi ahli Shaklee ni ?

1) Register RM65+RM10(Postage Kit)
2) Tak de istilah Modal ribu riban
3) Tak wajib cari downline sekian-sekian utk layak bonus..
4) Takde istilah, cari 1 downline, Shaklee bayar sekian-sekian ye! TAKDE !
5) Support group yg sangat kuat
6) Tak perlu jumpa orang kerana pembelian shaklee boleh dibuat secara
    ONLINE (Anda order pada  HQ...HQ akan terus poskan kepada customer 
    anda) 


Anda berminat ?


Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my 

Ambil Vitalea Untuk Dapat Baby ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Tertarik dengan testimoni ini. Namun sesungguhnya dengan izin Allah jua.


Boleh juga baca di sini menanti kehadiran zuriat

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, February 5, 2014

Perlukah Iron Selepas Kehamilan ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Sampai bila kena telan iron ni ?"
"Lepas bersalin kena telan iron lagi ke ?" 
Itu adalah pertanyaan yang kerap saya atau mungkin SID yang lain. 

Shaklee di muar

Terlebih ahulu kita tengok apa fungsi iron atau zat besi pada tubuh badan kita. Zat besi berfungsilah untuk menghasilkan sel darah merah yang sihat dan ia merupakan komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen keseluruh badan untuk kelangsungan hidup. Jika tubuh kekurangannya, kita akan jadi mudah letih dan tidak bertenaga.

Keadaan akan jadi bertambah rumit, jika anda hamil sebab zat besi perlu untuk anda dan bayi. Sebab itu ketika hamil wanita memerlukan tambahan 50 peratus lebih banyak zat besi iaitu15mg/dl kepada 27mg/dl sehari.
Tetapi, adakah ketika hamil saja wanita memerlukan zat besi ? 

Saya tertarik dan mahu berkongsi dengan jawapan Dr Premitha Damodaran dari Hospital Pantai Kuala Lumpur dalam artikel berkaitan zat besi yang disiarkan oleh Metro bertarikh 2 Julai 2012. Katanya, " Wanita bukan saja perlu mengambil zat besi yang cukup ketika hamil, tetapi ia juga penting sebelum proses mendapatkan zuriat.

Kepentingan zat besi semakin bertambah selepas melahirkan anak dan sepanjang tempoh penyusuan bayi. Wanita perlu terus mengambil makanan kaya dengan zat besi dan pemakanan tambahan sehingga mereka berhenti menyusukan bayi atau selama enam bulan selepas melahirkan jika tidak menyusukan " 



Bagaimana ?
Anda ibu yang menyusukan bayi ?
Betapa perlunya suplemen iron kepada anda bukan !?

Vitalea/multivitamin yang mengandungi mineral termasuk zat besi@iron didalamnya untuk menyokong keperluan tubuh badan, selain mengambil pemakanan seimbang.

Mahu cuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...