Saturday, January 25, 2014

Suplemen Untuk Ibu Hamil Tampil 'Vogue'

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Suplemen ibu hamil seharusnya jauh dari istilah mebina antibodi yang kuat sebab sedia maklum tubuh badan ibu hamil perlu rendah antibodi untuk keselesaan bayi berkembang dari segi fizikal dan emosinya. Jadi bagi ibu hamil, lupakan suplemen yang spesifik pada istilah nak cantik, nak tampil muda jelita pada kadar segera. Eheh !

Shaklee di Muar


Tapi, ibu-ibu hamil tetap boleh kelihatan vogue tanpa menjejaskan kehamilan, malah bayi dalam kandungan juga memperolehi manfaat yang besar pada perkembangannya. Jadi, suplemen yang ibu boleh cuba seperti di bawah :-


SET 1 - 1st Termister
Vitalea @ Multivitamin
B Complex
Vitamin C
Ostematrix (Kalsium Magnesium)

SET 2 - 2nd Termister
Vitalea @ Multivitamin
B complex
Vitamin C
OMEGA GUARD 

Supplements lain jika selalu lemah dan tidak bertenaga ialah,
Energizing Soy Protein


Sedikit penerangan

B Complex
Terdiri daripada lapan vit B beserta Folic Acid dan Biotin. Perlu bagi urat saraf dan sangat penting bagi ibu hamil.


Vitamin C
Melindungi sel , penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat besi di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.


Multivitamin (Vitalea)
Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian. Tidak mengandungi pewarna dan ianya adalah produk pertama yang ditemui oleh founder Shaklee.


Omega 3 (Omega Guard)
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari petingkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Penting juga untuk si ibu sebab selalu terjadi ibu menjadi lupa-lupa selepas bersalin. Biasanya terjadi sehingga 3 bulan selepas bersalin. Malah dikatakan ibu yang menjalani proses bersalin secara caeser lebih berisiko menghadapi masalah lupa-lupa ini.

Kalsium (Ostematrix)Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki ransangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


Energizing Soy Protein (ESP)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protien yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. Selain itu ia juga dikatakan dapat membantu masalah hb rendah yang dihadapi sesetengah wanita hamil.

Ibu-ibu hamil nak tampil vogue dengan ibu sihat bayi sihat boleh amal suplemen di atas tanpa prejudis. Nak cuba ? 

Mari hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...