Friday, January 3, 2014

Apa Sebab Saya Suka Vitalea

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Jika di tanya mengapa agaknya saya suka Vitalea ? Selama 4 tahun saya amalkan Vitalea ia seperti memberi rona segar pada kulit. Tak mau nampak pucat-pucat. Sebab Vitalea ni mengandungi  9% iron (zat besi) bagi setiap dua biji Vita-lea. Kita amat perlukan iron untuk mendapatkan darah yang sihat. Kekurangannya akan menyebabkan wajah pucat,mudah rasa letih, seperti tak bermaya padahal dah dapat tidur mencukupi.

VITALEA sejenis multivitamin dan mineral yang dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-vitamin dalam Public Interest pada tahun 2000.

Sebab paling utama adalah Vitalea mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang penting untuk keperluan badan kita. Kandungan setiap vitamin dan galian itu ditetapkan hanya mengikut keperluan dan tidak berlebih-lebihan. Sebab sesetengah multivitamin yang berada dalam pasaran mengandungi kuantiti setiap vitamin pada kadar yang banyak dan ini akan menyebabkan badan merasa panas dan dehydrate.

Secara keseluruhan, pengambilan Vita-lea setiap hari boleh Insyallah memberi manfaat seperti di bawah:-
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  • Mebingkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  • Membantu meningkatkan kesegaran otak
  • Penting bagi proses pertumbuhan dan keupayaan reproduktif
Bagi anda yang nak jadikan Vitalea ini sebagai suplemen seisi kelurga juga tak ada masalah, sebab Vitalea sebenarnya juga sesuai untuk kanak-kanak yang berusia 6 tahun ke atas. Jika anak-anak 'takut' nak telan sebab Vitalea ni saiznya besar, kita bancuh selama 6 hingga 7 minit dengan jus buah-buahan atau minuman kegemarannya kecuali yang bersusu, kopi dan teh. Ia tidak tidak boleh dibancuh bersama minuman bersusu kerana ia akan menyebabkan kandungan iron dalam Vitalea tidak dapat diserap oleh badan.
Anda nak cuba Vitalea ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...