Tuesday, December 10, 2013

Antara Healing Crisis Dan Tanda Vitamin Tak Sesuai ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

"Ambil vitamin buat saya rasa lebih letih !"
Mungkin ada yang alami situasi begini.

Tahukah anda, pengambilan Vitamin Shaklee tidak mempunyai mempunyai kesan sampingan kepada pengamalnya walaupun untuk kali pertama mencuba. Walaubagimanapun sebahagian dari kita akan menghadapi rasa letih, lesu, mengantuk dan sebagainya tinghlaku yang membuatkan kita rasa down ketika mula-mula pengambil vitamin Shaklee. 

Proses ini dinamkan healling-crisis atau dengan nama lain krisis pemulihan. Dan setiap orang akan menerima kesan yang berbeza, ada yang tidak mengalami simptom negatif dan cepat menerima kebaikkannya, dan  sesetengah yang lain sebaliknya.

Mengapa ia terjadi?

1. Ia adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.

2. Tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.

3. Proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda-benda yang berbahaya dari dalam tubuh.
4. Proses badan membiasakan diri dengan vitamin tersebut.

5. Tidak pernah mengambil vitamin sebelum ini

6. Faktor cara hidup yang kurang sihat, contohnya kurang tidur, rehat, kurang minum air masak

7. Faktor persekitaran yang tidak sihat, contohnya melalui kehidupan seharian yang mudah terdedah kepada pencemaran alam sekitar

8. Kebiasaan pengambilan ubat setiap hari juga menjadi punca kepada healing-srisis, kerana ubat yang diambil setiap hari mampu melemah sistem imun badan seseorang, kesannya apabila vitamin di ambil tubuh memberi reaksi berbeza dan memerlukan masa untuk menerima vitamin. 


Healing-Crisis juga punca kita tidak sesuai dengan vitamin?

Ya, kerana tidak semua orang sesuai untuk memakan apa sahaja vitamin, kerana itu ilmu itu perlu.Contohnya mereka yang mempunyai SLE tidak sesuai mengambil Alfalfa kerana Alfalfa adalah sejenis herba yang mampu menyebabkan SLE menjadi lebih aktif dalam tubuh.

Walaubagaimanapun, bagi mereka yang pertama kali mencuba vitamin ini hendaklah bersabar melalui healing-crisis ini kerana vitamin bukan ubat yang dapat menyembuhkan kesakitan dengan cepat.  Serta ambil air masak dengan mencukupi.

Nak beli vitamin ? Hubungi saya ditalian 012-6816979

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...