Friday, December 27, 2013

Apa Yang Saya Suka Dengan Omega Guard Ni ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bila sebut Omega Guard tak lari dari suplemen untuk otak, tetapi ia juga punya manfaat lain yang tersembunyi.

Shaklee di muar

Saya suka ambil 3 biji Omega Guard bila batuk tak henti-henti pada waktu malam. Selepas ambil 3 hari berturut-turut Alhamdulillah batuk hilang. Lagi satu saya suka ia bantu melembabkan kulit dan mata. 

Lagi, ia bantu melembabkan kulit saya, sebab Kadang-kadang kita rasa kulit dan mata kering sebab hilang lembapan akibat cuaca yang panas dan penghawa dingin. 

Sebagai seorang bekas pemakai tegar contact lens tegar, mata kering memang tak boleh dipisahkan. Jadi, bila saya ambil Omega Guard, mata rasa lembab aje.

Ada seorang kawan saya cerita, dengan ambil 3 biji Omega Guard sehari, bantu dia mengurangkan 'ketebalan' spare tyre kat badan dia dalam masa yang cepat. Kadang-kadang kita ni mak-mak orang nampak kurus tetap ada spare tyre kan ?

Anak saya pula ambil Omega Guard bila selsema. Kadang-kadang masih selsema tapi tidak meleleh-leleh, dan cepat kering. Tau pulak dia ambil Omega Guard tanpa disuruh sejak usia 4 tahun.

Jadi, kalau anda nak dapat kebaikkan Omega Guard jugak, boleh pm/wa saya ditalian 012-6816979


Thursday, December 26, 2013

Boleh Masukkan Dalam Baget Sekolah Anak !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anak-anak nak naik sekolah. Mak bapak sibuk kira baget untuk membeli keperluan. Beg gambar Ultramen, bekas pensel gambar Upin dan Ipin, apalagi...... Em.....  Tapi ada tak kita masukan baget MAKANAN TAMBAHAN dalam list tu ?  Maklumlah zaman persekolahan hari ini memang mencabar. Pagi sekolah, petang sekolah -pasti meletihkan.


Apa makanan tambahan dari Shaklee yang sesuai untuk anak-anak sekolah ni ?




Omega Guard
Sebab sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak baik yang juga dikenali sebagai Omega 3. Kajian menunjukkan diet yang kaya dengan Omega 3 boleh meningkatkan
# keupayaan belajar
# kemahiran menaakul
# menyelesai masalah
# meningkatkan daya tumpuan dan ingatan
# menyokong keseimbangan emosi dan sikap yg positif
# membantu meningkatkan daya ingatan semasa mereka tua
# elakkan dari kerap kena selsema dan batuk

Meal Shakes
Adalah multivitamin dalam bentuk susu yang juga mengandungi protein dan kalsium. punya manfaat berikut :
# protein baik untuk menyuburkan otak
# asid amino dari protein diperlukan untuk neurotransmiter iaitu proses penghantaran mesej ke otak dalam
   sistem saraf
# protein diperlukan untuk tumbesaran kanak-kanak





Anda berminat nak jadikan keduanya sebagai pelengkap keperluan masuk sekolah anak-anak, apalagi time Y.E.S Omega Guard ni ? wa/pm di 012-6816979

Wednesday, December 25, 2013

Apa Sebab Bintik-Bintik Putih Keliling Mata ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Anda pernah alami bintik-bintik putih di keliling mata ? Tahu tak itu tandanya krim mata anda tak sesuai kebiasaannya krim tu berminyak dan kulit anda juga berminyak atau satu tanda awal meningkatnya kolestrol jahat dalam badan anda. Jadi, kena ambil pedulilah !

Shaklee di muar

Bagaimana nak hilangkannya ? Nak kopek-kopek ke dengan jari ? Tak payahlah! Bukan nak cakap tentang sesiapa, sebab saya pernah alami masalah ini, bukan nak borak kosong aje. Caranya, saya tengok krim mata tu, relevan lagikah ? Jika tidak, ganti yang lebih sesuai dengan kulit. 
Lepas tu, amalkan Omega Guard atau Lecithin dan banyakkan minum air kosong. Juga tambah dengan alfalfa untuk kesan lebih cepat. Jika mampu ambil Herbalax seminggu sekali. Insyallah dalam dua minggu hingga sebulan boleh hilang. Bergantung kepada seriusnya bintik-bintik putih tu.
Antara Omega Guard atau Lecithin, mana lebih cepat kesannya ?
Begini,

Lecithin : dari soya
Omega : dari minyak ikan

Fungsi hampir sama cuma ia ibarat naik kereta dan naik motor. Matlamat dituju Insyallah sampai. Ikut kemampuan kita.

 
Nak tau lebih lanjut, SMS/PM/WASSAPP saya di 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, December 24, 2013

VIVIX Untuk Penghidap Strok

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Dalam pendapatan yang kita perolehi, ada juga rezeki ibu bapa kita yang disalurkan melalui kita untuk mereka. Bagaimana dihulurkan pada mereka ? Salah satunya melalui membantu menjaga kesihatan mereka terutama kalau mereka jatuh sakit.

Selain membantu mereka berjumpa doktor, memastikan mereka ambil ubat-ubatan, tak salah berikan juga suplemen pada mereka. Adakalanya perlu ketepi harganya, demi sayangkan mereka.

Saya nak kongsi testimoni di bawah ini ;


Mahal harganya ? Barang baik memang mahal.Apatah lagi yang telah banyak kali menjalani ujian klinikal untuk memastikan keberkesanannya di tambah lagi dengan bahan-bahannya yang dari sumber organik. 

Mahu mencuba Vivix ? Hubungi saya ditalian 012-6816979.

Friday, December 20, 2013

Batuk Tak Henti-Henti Di Tengah Malam

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Minggu lepas saya diserang batuk yang agak teruk. Ubat-ubatan sudah. Tapi tak hilang jugak. Kaki minum ais; bukan saya orangnya. Hairannya batuk menjadi sangat teruk pada pertengahan malam. Mungkin untuk kejutkan saya supaya bangun membentang sejadah, Alhamdulillah! tapi sangat tak selesa.

Shaklee di muar

Lalu saya belek-belek nota Shaklee saya lalu terjumpa "Omega Guard membantu warm the chest ", So, mungkin batuk berpanjangan ada kaitan dengan cuaca yang agak sejuk bila hujan dari petang membawa ke malam.

Shaklee di muar

Lalu, saya ambil 3 biji Omega Guard dan sepeket Nutriferon setiap hari. Hari pertama ambil masih diserang batuk pada malam-malam hari. Tapi teruskan. Masuk hari ketiga Alhamdulillah tiada batuk di tengah-tengah malam.

Kalau anda pun batuk tak henti-henti, apa kata cuba 'menu suplemen' saya macam kat atas. Tapi elakkan ambil ais-ais dan goreng-goreng. Sementara aje !

Saya untuk dihubungi ditalian/wassapp 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, December 19, 2013

Omega Guard Juga Untuk Kulit Cantik

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Cuba tengok kulit kita :-
-Adakah kulit kita kelihatan seperti rapuh ?
-Adakah ia bersisik ?
-Adakah rambut rapuh ?

Kalau nak tahu, itu adalah tanda-tanda kekurangan EPA dalam diet seharian kita. EPA adalah kandungan yang hanya boleh diperoleh dari lemak dan minyak. Asid lemak ini diperlukan oleh tubuh kita agar sel-sel berfungsi dengan normal. Oleh kerana EPA tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita, maka ia diambil dari pemakanan harian kita dan juga suplemen tambahan. Antara asid lemak yang baik untuk kulit kita adalah Omega 3 dan Omega 6. 
Shaklee di muar

EPA yang cukup didalam badan akan membentuk lapisan pelindung didalam kulit yang mana ia membantu menghalang kehilangan kelembapan didalam kulit disebabkan pancaran UV, cuaca atau penghawa dingin. Ini sekaligus melindungi kulit kita daripada mengalami dehidrasi dan sekaligus kulit akan kelihatan lembab sentiasa. Jika kulit lembap, maka tiada lagi masalah kulit bersisik dan kering. 

Hubungi saya di noorazrinnaplail@yahoo.com.my atau talian telefon dan wassapp 012-6816979.

Tuesday, December 17, 2013

Shaklee Dan Athma

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sharing seorang ibu di NDT Subang semalam tentang suplemen terbaik untuk anaknya yang menghidap athma

Omega Guard
Vit C
Meal Shakes
Vivix


Sebab semalam ibu tu duduk belakang saya, sempat jugak saya bertemuramah dengan beliau tentang Vivix. Katanya atas nasihat seorang doktor supaya beri Vivix.

*Vivix kan fungsinya 'repair DNA'. Contohnya, DNA kita 'tertulis' athma maka Vivix 'memadam word athma' itu.  Yes! semuanya dengan izin Allah. Tapi kita tak lepas dari berusaha dan berdoa.

Anda juga menghidap athma ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my untuk belian dan konsaltansi.

Monday, December 16, 2013

New Distributor Training

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Semalam saya menghadirkan diri ke New Distributor Training (NDT). Walau saya bukanlah pengedar baru tapi rasa tak pandai-pandai lagi. Hi3!


Banyak yang saya dapat, walau memang kacau bilau bila Aiman tumpang sekaki. Tapi istimewanya Shaklee bila ada bengkel boleh angkut anak dan suami. Jadi tiada yang terabai. 

 Sekitar di NDT semalam.



Azam 2014 nak buat kelas untuk anak-anak Shaklee saya. Amin !

Mahu join group saya ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, December 13, 2013

Dari Customer Menjadi 'anak'

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ini kisah 'anak Shaklee' saya.

Anda juga boleh hubungi 'anak' saya ni. PM beliau di facebook "Umairah Alias"

Tuesday, December 10, 2013

Vivix Untuk hilangkan Tompok Hitam Di Kulit

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Seseorang bercerita kepada saya. Dulu kat tangannya penuh dgn tompok-tompok hitam macam jeragat, namun setelah hampir setahun ambil Vivix untuk kesihatan optimanya, bintik2 hitam telah hilang hampir 99%.

Dia ni macam kebanyakan lelaki lain, tak kuasa tak berlosyen, ber'sunblock', mandi dan bershampoo pun dgn bersabun mandi.

Jadi, bagi anda yg punya masalah yang sama boleh amal Vivix dgn konsisten untuk lihat kesannya.
Mahu? Hubungi saya di 012-6816979

Antara Healing Crisis Dan Tanda Vitamin Tak Sesuai ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

"Ambil vitamin buat saya rasa lebih letih !"
Mungkin ada yang alami situasi begini.

Tahukah anda, pengambilan Vitamin Shaklee tidak mempunyai mempunyai kesan sampingan kepada pengamalnya walaupun untuk kali pertama mencuba. Walaubagimanapun sebahagian dari kita akan menghadapi rasa letih, lesu, mengantuk dan sebagainya tinghlaku yang membuatkan kita rasa down ketika mula-mula pengambil vitamin Shaklee. 

Proses ini dinamkan healling-crisis atau dengan nama lain krisis pemulihan. Dan setiap orang akan menerima kesan yang berbeza, ada yang tidak mengalami simptom negatif dan cepat menerima kebaikkannya, dan  sesetengah yang lain sebaliknya.

Mengapa ia terjadi?

1. Ia adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.

2. Tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.

3. Proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda-benda yang berbahaya dari dalam tubuh.
4. Proses badan membiasakan diri dengan vitamin tersebut.

5. Tidak pernah mengambil vitamin sebelum ini

6. Faktor cara hidup yang kurang sihat, contohnya kurang tidur, rehat, kurang minum air masak

7. Faktor persekitaran yang tidak sihat, contohnya melalui kehidupan seharian yang mudah terdedah kepada pencemaran alam sekitar

8. Kebiasaan pengambilan ubat setiap hari juga menjadi punca kepada healing-srisis, kerana ubat yang diambil setiap hari mampu melemah sistem imun badan seseorang, kesannya apabila vitamin di ambil tubuh memberi reaksi berbeza dan memerlukan masa untuk menerima vitamin. 


Healing-Crisis juga punca kita tidak sesuai dengan vitamin?

Ya, kerana tidak semua orang sesuai untuk memakan apa sahaja vitamin, kerana itu ilmu itu perlu.Contohnya mereka yang mempunyai SLE tidak sesuai mengambil Alfalfa kerana Alfalfa adalah sejenis herba yang mampu menyebabkan SLE menjadi lebih aktif dalam tubuh.

Walaubagaimanapun, bagi mereka yang pertama kali mencuba vitamin ini hendaklah bersabar melalui healing-crisis ini kerana vitamin bukan ubat yang dapat menyembuhkan kesakitan dengan cepat.  Serta ambil air masak dengan mencukupi.

Nak beli vitamin ? Hubungi saya ditalian 012-6816979

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...