Tuesday, October 29, 2013

Bila Teman Anda Punya Bau Badan Yang Kuat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bila kita ada kawan yang bila berdekatan dengan kita walau pada awal pagi sudah terbau 'harumannya' badannya. Bagaimana kita nak bagi tau dia yang badannya berbau tanpa dia terasa hati, malu dan sebagainya ?

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Mungkin sebagai kawan baik boleh belikan dia Alfalfa untuk mengatasi masalah badan berbaunya itu. Boleh katakan padanya :-

* Alfalfa bantunya mengatasi alahan makanan laut
* melancarkan sistem perkumuhan dan pencernaan.
* Boleh juga katakan padanya ambil Alfalfa bantu menaikkan seri wajah
(semua di atas adalah di antara manfaat Alfalfa)

Hasilnya Insyallah tiada lagi badan berbau. Tak cuba tak tau.

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my  

Monday, October 28, 2013

Nutriferon Melegakan Demam Campak

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Minggu lepas minggu yang begitu sibuk buat saya. Dengan deadline meeting dan 1000 macam tugas.tugas-tugas perakauanan ditambah lagi dengan anak saya Aiman kena demam campak.

Beberapa hari sebelum kena demam campak, dia mengadu sakit tekak dan saya dapat rasakan demam yang kejap kebah kejap datang kembali. (Itu tanda-tanda demam campak sebenarnya). Dalam masa sejam suhu badan boleh berubah-rubah. Lalu dinasihatkan oleh doktor untuk ambil darah sebab sekarang ni demam denggi pun sama-sama menular. Alhamdulillah tiada denggi hanya campak.

Hanya ubat demam dan ubat sapu dibekalkan. Lalu saya beri sepeket Nutriferon pada sebelah pagi dan sekepet lagi pada sebelah malam. Oleh sebab Aiman mengadu sakit tekak yang menyukarkan untuk minum banyak air, saya beri Performance Drink supaya tidak terhidrat. Mandikan beberapa kali sehari supaya tidak menggaru sahaja.

Alhamdulillah selepas 3 hari nampak dah kering dan masuk hari keempat dah kering keseluruhannya. Sekarang sebelum tidur sapu bedak sejuk, menurut orang-orang tua ia membantu menghilangkan kesan sampingan penyakit campak iaitu sakit-sakit sendi. Waallahualam.

Hubungi saya untuk pembelian suplemen di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Monday, October 21, 2013

Tip Memilih Set Suplemen Penyusuan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya tahu ramai yang sampai ke blog ini tertanya-tanya apakah set penyusuan yang sesuai dengan diri mereka. Jadi kat bawah ni saya sertakan set dan tip memilih suplemen yang bersesuian dengan ibu-ibu.

Terdapat 4 jenis set penyusuan popular, di bawah ini saya sertakan penerangan untuk memudahkan ibu-ibu membuat pilihan berdasarkan keperluan.

1. Set B
Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
Nota : Alfalfa membantu membantu menghasilkan susuibu dengan lebih cepat
Untuk Siapa ?
  • Ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan(sekali pam dapat 3oz lebih)
  • Ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bayi yang mempunyai masalah eczema
  • Ibu yang mahu kekal sihat dan cantik
  • Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu
Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan atau sedang berpantang disebabkan ada sesetengah bayi yang mengalami jaundice dan sesetengah bayi mengalami cirit birit  
2. Set Eu Four Pack
Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium 
Nota : Kalsium Shaklee di kenali dengan nama Ostematrix yang dilengkapi dengan kalsium, magnesium dan vitamin D

Untuk Siapa
  • Ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur.
  • Ibu yang hamil tetapi masih mampu menyusukan bayi
  • Ibu yang selalu cramp dan sakit belakang

3. Set E
Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
Nota : Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.

Untuk Siapa ?
  • Ibu yang sering keletihan melampau.
  • Ibu yang alah dengan susu lembu.
  • Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium
  • Ibu yang stress dengan kerja seharian.

4. Set 3M
Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP
Nota : ESP membantu pengeluaran susuibu dengan lebih cepat
Untuk Siapa ?
  • Untuk ibu yang ada mengalami masalah penyusuan,maksud masalah penyusuan adalah :-
    • Tiada peningkatan pada kuantiti susuibu walau ibu telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum ai sekurang-kurangnya 3 litter sehari 
    • Masalah hasil perahan lambat keluar
    • Peranan set ini adalah untuk membantu membaiki kekurangan  zat dari pemakanan yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Mempunyai stok susu yang sedikit
  • Untuk ibu yang baru mula nak menyimpan stok
  • Untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation
  • Ibu yang punya anak kembar 
Setiap set akan disertakan dengan cara pengambilan dan jadual pam. Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Makan Vitamin Makin banyak Jerawat ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Selalu saya terima komplen dari pembeli yang mengatakan sejak mengambil vitamin, muka jerawat makin banyak tumbuh. Mana taknya ambil suplemen mahu hilangkan jerawat, tapi makin banyak umpama cendawan lepas hujan pula. Hati mana tak rawan memikirkannya. 


Shaklee di Muar azrinna-kiosk


Meh! nak kongsilah 2 sebab ni, mungkin anda salah seorang daripadanya.
(1) Tak ada kena mengena dengan vitamin 
(2) Memang ada kena mengena dengan vitamin.

Mari tengok sebab pertama dulu, tak ada kena mengena dengan vitamin. Kadang-kadang pada minggu kita ambil vitamin kita tukar skincare atau mekap. Jadi kulit mungkin mengambil masa untuk sesuaikan diri. Atau mungkin kulit telah menunjukkan reaksi tidak sesuai dan kebetulan pada minggu itu pertama kali ambil vitamin. Mungkin juga selalu rajin cuci cadar dan sarung bantal, tapi akhir-akhir ni busy yang amat dengan exam atau aktiviti kolej, jadi - tak sempat cuci cadar. Di tambah lagi dengan badan berpeluh-peluh sebab bersukan atau balik dari kelas lalu merebahkan diri kat tilam. Memang heaven ! Anda bayangkan gabungan tak cuci cadar + berpeluh-peluh = agak-agak apa terjadi pada kulit ?

Sebab kedua, memang ada kait mengait dengan vitamin. Tapi bukan kesan sampingan tetapi ia dinamakan healing crisis. Begini konsepnya, vitamin terdiri dari bentuk yang pekat dan padat, sebab tu ia kecil sahaja. Contoh sebiji vitamin C bersamaan dengan 5 biji oren. Padat, pekat dan mampat kan ? Lalu badan memerlukan cecair untuk menyerap dan mengangkut keseluruh tubuh. Oleh itu kita perlu banyak minum air. 

Teorinya mudah, jika kurang minum air, mana vitamin yang badan tidak perlukan dan perlu dibawa keluar sepatutnya melalui urin, tidak keluar keluar melalui urin sebab badan kurang air. Jadi ia lalu jalan mudah, keluar lalu liang roma. Kesannya bukan setakat kulit muka berjerawat, tetapi belakang badan pula.

Jadi panduan dibawah harap dapat membantu bukan setakat mereka yang ambil suplemen untuk  mengatasi masalah jerawat, tetapi juga untuk yang lain-lain.
  • Minum air masak secukupnya. Cara mahu tahu cukup atau tidak adalah cara : setiap 25kg berat, anda memerlukan 1 liter air
  • Minum air kelapa muda seminggu sekali untuk proses detox sebab air kelapa muda ini mengandungi serat yang hebat.
  • Ambil Lecithin dan juga Alfalfa - bukan takat untuk kurus tapi lebih pada detox
  • Makan pelbagai jenis buah-buahan. Ia kaya dengan pelbagai vitamin dan serat
Mungkin ada yang bertanya perlu ke ambil buah-buahan sebab dah makan pelbagai suplemen ? Nama pun suplemen yang bererti pemakanan tambahan. Berfungsi mengisi ruang kosong kekurangan vitamin dan mineral yang ditinggalkan oleh makanan seharian kita. Jadi, siapa kata makan pelbagai vitamin tak perlu makanan berkhasiat ?

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, October 19, 2013

Makan Vitamin Jadi Makin Tak Sihat ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

"Sejak saya ambil vitamin Shaklee ni, saya rasa kerap mengantuk, mengapa ?"



Shaklee di muar azrinna-kiosk

Sebenarnya Vitamin Shaklee tidak mempunyai mempunyai kesan sampingan kepada pengamalnya walaupun untuk kali pertama mencuba. Walaubagimanapun sebahagian dari kita akan menghadapi rasa letih, lesu, mengantuk dan sebagainya tinghlaku yang membuatkan kita rasa down ketika mula-mula pengambil vitamin Shaklee. Proses ini dinamkan healling-crisis atau dengan nama lain krisis pemulihan. Dan setiap orang akan menerima kesan yang berbeza, ada yang tidak mengalami simptom2 negatif dan cepat menerima kebaikkannya, dan  sesetengah yang lain sebaliknya.

Mengapa ia terjadi?

1. Ia adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.

2. Tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.

3. Proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda2 yang berbahaya dari dalam tubuh.
4. Proses badan membiasakan diri dengan vitamin tersebut.

5. Tidak pernah mengambil vitamin sebelum ini

6. Faktor cara hidup yang kurang sihat, contohnya kurang tidur, rehat, kurang minum air masak

7. Faktor persekitaran yang tidak sihat, contohnya melalui kehidupan seharian yang mudah terdedah kepada pencemaran alam sekitar

8. Kebiasaan pengambilan ubat setiap hari juga menjadi punca kepada healing-srisis, kerana ubat yang diambil setiap hari mampu melemah sistem imun badan seseorang, kesannya apabila vitamin di ambil tubuh memberi reaksi berbeza dan memerlukan masa untuk menerima vitamin. 

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, October 18, 2013

Set Diet Shaklee

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sedari sekolah dulu kita di ajar untuk mengambil pemakanan seimbang untuk memastikan tubuh mendapat nutrisi yang diperlukan, bersenam dan mengambil air masak yang mencukupi.

Teringat tulisan di mukabuku seorang jurulatih kecergasan mengatakan cara paling bagus untuk melihat adakah bentuk tubuh badan kita ideal atau tidak bukan sekadar menimbang berat badan, tapi dengan melihat berapa banyak lebihan daging yang menempel kat badan kita.

Bentuk tubuh badan ideal penting untuk mengurangkan risiko penyakit dan mengurangkan beban tulang dan sendi badan kita.

Di bawah ini saya sertakan senarai suplemen penting untuk mendapatkan bentuk tubuh badan yang ideal. Suplemen adalah penyokong kepada usaha kita disebabkan faktor umur dan perubahan hormon yang mungkin akan menyukarkan usaha kita untuk mendapatkan bentuk badan ideal.

Lecitin @ Omega 
- sebagai pembakar lemak.

Alfalfa 
- sebagai fiber yang menyerap lemak imulsi untuk diangkut keluar.

ESP
- untuk membekalkan tenaga yang berterusan. 
- ESP juga membantu mengurangkan rasa lapar sebab pengambilan protein
  boleh merangsang hormon leptin untuk membantu rasa lebih kenyang dan
  mengawal pembakaran lemak. 
- mengelakkan dari otot menggeleber

GLA 
- membantu menstabilkan hormon dan menurunkan trigleceride (sejenis 
  lemak yang tidak sihat)

Performance drink
- disarankan pada mereka yang susah minum air masak kerana ia berfungsi untuk seimbangkan bendalir dalam badan.

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, October 17, 2013

ESP Asas Untuk Kulit Yang cantik Dan Sihat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

ESP adalah antara suplemen yang hot ! Teringat ketika sale ESP tahun lepas, selepas sale sampai Shaklee Branch pun kehabisan stok. Hebat tak hebat penangan ESP. Apa yang buat ia hot ? Sebab ia adalah suplemen asas, bukan sahaja untuk kesihatan tubuh secara menyeluruh, tapi juga untuk kulit. Iyelah wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan.
Paling disukai oleh customer saya ESP ni membantu mereka menyelesaikan masalah kulit kusam dan parut-parut lama. Punca kulit muka kusam dan parut lama adalah disebabkan kehadiran sel kulit mati. 

Setiap 28 hari, sepatutnya sel kulit baru mengambilalih bagi menggantikan sel kulit mati, namun kekurangan protein buat sel kulit lama berkumpul tanpa berganti.

Sebab itu parut lama sukar disisih. Dan bagi yang menghadapi kulit kusam, timbunan sel-sel lama yang semakin lama ia  menjadi tebal dan menyebabkan wajah tampak gelap serta berminyak.ESP membantu menggantikan sel-sel kulit mati setiap kitarannya dengan sel-sel kulit baru yang baik.

Bagi yang menghadapi masalah jerawat, pengambilan protein ESP membantu mengurangkan masalah ini kerana ia mengandungi Indeks Glimik (GI) yang rendah. Saya share satu kajian dari American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 yang dibuat dalam tempoh 12 minggu ke atas peserta, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula(GI) rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat.

Protein juga menjadi asas bagi mereka yang menghadapi masalah jeragat. Sebab ia sukar dihilangkan jika tubuh tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru.
 
Shaklee di muar azrinna-kiosk


Pastikan anda juga mengambil ESP mengikut sukatan dan konsisten untuk melihat hasilnya.

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, October 14, 2013

Perlu Tak ESP Ketika Proses Berpantang ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Soalan :
Saya akan bersalin tak lama lagi. Pentingkah protein ESP ketika proses berpantang ?

Jawapan :
Saya tinggalkan persoalan di atas dengan sedikit informasi.

  • Membantu memulihkan luka dan memulihkan ibu dari dalam kerana fungsi ESP adalah memperbaiki sel yang rosak dan mengganti sel yang telah mati akibat proses kehamilan dan melahirkan.
  • Mencantikkan dan menegangkan kembali kulit
  • Mempercepatkan proses pengeluaran susuibu
  • Mengurangkan rasa lapar, terutama pada yang baru bergelar ibu dan pertama kali menyusukan bayi sebab ESP membantu menangani kerap lapar kerana ia boleh merangsang hormon leptin untuk membantu rasa lebih kenyang.
  • Mengurangkan rasa letih sebab pengambilan protein ESP yang kemudian dihadam menjadi salah satu asid amino iaitu tyrosine (asid amino tak perlu) yang fungsinya membantu meningkatkan tenaga dan kesegaran mental.
  • ESP adalah rendah kandungan indeks glimek (GI) yang bertindak untuk memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam badan anda. GI yang rendah penting untuk mengurangkan berat badan.

Bagaimana ? Adakah anda merasakan kepentingan ESP dalam proses berpantang anda ? 

Jika ye, hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, October 11, 2013

Yang Lama Yang baru

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kiri botol Vivix yang BARU, KANAN botol yang lama. Tiada beza dari segi khasiat cuma botol yang baru ni bila kita tuang dalam sudu tiada lelehan lebihan Vivix yang keluar berbanding yang lama. Jadi tiada pembaziran. Maklumlah harga Vivix bukan murah.

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Tetapi, hakikatnya nilai kesihatan adalah lebih mahal berbanding harga Vivix. Walaupun kecil, tetapi mampu bertahan hingga satu setengah bulan. Vivix suplemen kesukaan Encik Suami. Rasanya yang masam dan kelat penuh dengan kebaikan. 

Thursday, October 10, 2013

Boleh Tak Ambil Set Suplemen Berpantang Campur Jamu ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Soalan :
Boleh tak saya ambil Set Berpantang ni dengan jamu ? Boleh tau apa ada dalam Set Berpantang ni ?

Jawapan :
Boleh, tak ada masalah untuk di ambil bersama jamu, cuma jarakkan pengambilannya sekurang-kurangnya dua jam.Malah alangkah bagus jika puan mematuhi amalan berpantang dulu-dulu yang bersesuaian seperti bertungku, berbengkung dan berurut selain menjaga pemakanan mengikut adat dan budaya masyarakat.

Set suplemen berpantang ini adalah untuk membantu menambahbaikkan keperluan nutrien yang diperlukan oleh ibu kerana ketika berpantang tidak semua makanan dan minuman dapat ibu nikmati.

APA YANG ADA DALAM SET BERPANTANG INI :-


a) Vita-Lea Iron Formula/ Multivitamin
  • Ia mengandungi 12 vitamin dan 7 galian penting termasuk iron yang diperlukan untuk membina darah.
  • Membantu proses metabolisme yang dilakukan oleh vitamin B yang membuatkan tubuh sentiasa berada dalam keadaan hangat. 
  • Sesetengah doktor menggalkan pengambilan zat besi bagi ibu yang menyusukan bayi bagi menggelak dari mudah pitam.
b) B Complex
  • Fungsi utama b complex adalah 'memetabolismekan' atau dalam erti kata lain menukarkan karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga - kesannya badan akan sentiasa rasa hangat kerana proses tersebut. Bukankah ibu-ibu dalam pantang memerlukan keadaan yang sentiasa hangat?
  • Selain itu kesan dari metabolisme ini akan menyebabkan ibu merasa lebih bertenaga bagi menghindari kemurungan yang kerap berlaku kepada ibu yang baru lepas bersalin.
  • Rasa bertenaga ini mampu memudahkan proses penyusuan ibu kerana ada sesetengah bayi yang ketika baru lahir tidak pandai menyusu dan ia menuntut kesungguhan ibu untuk mengajar bayi menyusu.
  • Vitamin b compleks juga akan membuatkan wajah ibu nampak cantik berseri dan tidak kusam.
  • Selain itu sesetengah ibu baru lepas bersalin menghadapi masalah rambut gugur, vitamin B ini mampu menjadi penawar sebagai sebahagian usaha untuk mengelak dan mengatasi rambut gugur kerana 5 daripada 8 kandungan vitamin B ini adalah untuk rambut.
c) Vitamin C
  • Penting sebagai antioksidan dan meningkatkan kandungan antibodi dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu.
  • Selain itu ia juga membantu untuk menyelesaikan masalah puting melecet, luka berdarah teruma bayi yang baru lahir kerana ketidakbolehan bayi untu menyusu dengan betul.
  • Vitamin C juga dapat membantu pembentukan kolagen yang lebih baik seperti yang kita tahu ia berfungsi untuk memastikan kulit tidak mengelabir.
  • Selain memberi kesan kulit semakin berih, cerah dan cantik.
d) Zink
  • Ia berfungsi untuk mempercepatkan baiknya luka bersalin.
  • Tahukah anda, 'gabungan padu' di antara zink dan B compleks membantu menggelakkan dari keguguran rambut selepas bersalin?

SUPLEMEN TAMBAHAN :-

ESP
  • Membantu memulihkan luka dan memulihkan ibu dari dalam kerana fungsi ESP adalah memperbaiki sel yang rosak dan mengganti sel yang telah mati akibat proses hamil dan melahirkan.
  • Mencantikkan dan menegangkan kembali kulit
  • Mempercepatkan proses pengeluaran susuibu. 
Osteomatrix
  • Mengatasi sakit belakang
  • Salah satu suplemen yang membantu membanyakkan susuibu
  • Mengatasi sembelit ketika dalam pantang 
Saya kongsi testimoni ini.


Hanya yang pernah mengamalkan sahaja tahu kehebatan vitamin ini ! 
Anda nak cuba ? Jika baget anda tidak mengizinkan, anda masih boleh mendapatkan dari pek ekslusif kami. Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, October 8, 2013

Senarai Pakej Suplemen Yang Saya Ada

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Perlukah pengambilan suplemen mengikut pakej ? Jika anda memerlukan kesan yang cepat untuk masalah kesihatan anda, ada baiknya ambil satu set. Sebab antara satu suplemen dengan satu suplemen memerlukan antara satu sama lain untuk memberi lebih sinergi. Namun bukan jua satu kesalahan untuk anda ambil tanpa mengikut pakej.

Di bawah ini saya sertakan pakej suplemen yang popular untuk anda membuat pilihan.

SET A (BASIC SET) 
Vita-lea (Multivitamin)
B Complex
Vitamin C
Osteomatrix

SET B (BASIC SET FOR BREASTFEEDING MOTHER)
Vita-lea (multivitamin)
B Complex
Vitamin c
Alfalfa

SET 3M FOR BREASTFEEDING MOTHER
Vita-lea (multivitamin)
B Complex
Vitamin c
Alfalfa
ESP (850GM)
Osteomatrix/ Kalsium

SET C (BERPANTANG)
Vita-lea (multivitamin)
B Complex
Vitamin C
Zink

SET D (KECANTIKAN KULIT)
Vitamin E
B Complex
Vitamin C

SET E (SET B + OSTEOMATRIX)
Vita-lea (multivitamin)
B Complex
VitaminC
Alfalfa

SET M (KANAK-KANAK)
OMEGA GUARD
MEAL SHAKES (544GM)

SET J-1(IBU MENGANDUNG TRIMESTER 1)
VITA-LEA (MULTIVITAMIN)
B Complex
Vitamin C
Osteomatrix/ kalsium

SET J-1(IBU MENGANDUNG TRIMESTER I1 DAN III)
Vita-lea (Multivitamin)
B Complex
Vitamin C
Osteomatrix/kalsium
Omega Guard

SET K (PELAWASAN / MENGURANGKAN BERAT BADAN)
Lecithin
Alfalfa
Herbalax


Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my untuk konsaltansi percuma.




Monday, October 7, 2013

Tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya tertarik dengan cerita ibu ni, benarlah kata orang tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata. dah cuba baru tahu !


Untuk siapa set suplemen paling basic/Eu Four Pack ini  ?

1. Sedang mengalami masalah tekanan darah rendah / tinggi.

2. Hamil

3. Menyusukan bayi

4. Sering keletihan dan moody

5. Tidur berdengkur teruk

6. Selalu kena migrain

7. Bila bangun tidur asyik sakit-sakit badan 

8. Craving dengan makanan/minuman manis-manis

9. Mahukan kesihatan optimum

10. Seringkali sembelit

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

Hubungi saya untuk pembelian di nombor 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Suplemen Untuk Pesakit Gout

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Apakah suplemen yang sesuai untuk mereka yang menghidap gout ?


Shaklee di muar azrinna-kiosk


Selain menjaga dari segi pemakanan, suplemen Shaklee yang boleh membantu menangani gout adalah :-
 
Omega untuk mengelakkan inflamation pada sendi-sendi pesakit. Ia juga sebagai langkah berjaga-jaga sebelum bengkak akibat Gout itu menjadi lebih teruk. 


Alfalfa untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. 

Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak, kerana kekurangan air akan menjadikan Gout lebih teruk, jadi Performance drink diperlukan bagi memastikan tubuh pesakit tidak ternyahdehidrat dan kekal bertenaga.

Hubungi saya untuk pembelian di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
 

Thursday, October 3, 2013

Pesta Shaklee Collagen Powder


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Oktober 2013 adalah PESTA KOLOGEN SHAKLEE. Itulah kata teman-teman yang sama-sama berniaga Shaklee. Setelah sekian lama menanti promosi hebat ini tiba jua akhirnya.

Kologen ini di packing begini, jadi memudahkan untuk di bawa ke mana-mana, terjamin kebersihannya, mudah untuk dibancuh.

Sedikit catatan mengenai kologen yang saya ambil dari Shaklee Malaysia
"Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran."

Paling penting, Kologen Shaklee ini melalui ujian klinikal penggunaan secara konsisten selama 8 minggu terbukti berkesan untuk :-
(Jika anda memang mengamalkan kologen setiap hari, pastikan akan kesahihan ujian klinikalnya ye!)
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pengekalan mekap (jika bermekap) sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Sesuai untuk siapa ? Untuk semua kecuali jika anda hamil, menyusukan, mereka yang meningkat remaja kerana mereka masih membesar dengan kologen semulajadi. Bagi wanita yang hamil atau menyusukan cukup jadikan Kologen Shaklee ini sebagai masker.

Jadi sempena promosi ini sepanjang Disember saya akan kongsi sebanyak mungkin tentang info Shaklee Collogen ini beserta pengalaman sendiri.

Anda berminat nak tukar ke Shaklee Collogen ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, October 2, 2013

Bermulanya Online System

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hari ini Shaklee malaysia telah melancarkan Online system. Bermakna dari pembelian dikalangan ahlinya, mengetahui status belian, tranfer UV semua boleh dilakukan di satu laman web. Alhamdulillah, memang memudahkan.

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Jika anda mahu menjadi sebahagian keluarga bisnes saya, meh hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, October 1, 2013

Set Shaklee Paling Basic

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Banyak sangat suplemen tak tau nak pilih yang mana satu yang bersesuian dengan kita dan poket. Okey ini set paling basic untuk mereka yang :-
1. Sedang mengalami masalah tekanan darah rendah / tinggi.

2. Hamil

3. Menyusukan bayi

4. Sering keletihan dan moody

5. Tidur berdengkur teruk

6. Selalu kena migrain

7. Bila bangun tidur asyik sakit-sakit badan 

8. Craving dengan makanan/minuman manis-manis

9. Mahukan kesihatan optimum

10. Seringkali sembelit

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

Keempat-empat ini tidak semua akan habis dalam masa sebulan, ada yang sampai 4 bulan. Insyallah tak akan robek-robek poket anda.

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...