Saturday, September 28, 2013

Mana Lebih Bagus : Vitamin E Atau GLA Complex ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Antara Vitamin E dengan GLA ? Mana lebih bagus ? Boleh ambil dua-dua dalam sehari ?

Tanya seorang customer baru saya. Lalu saya beri pandangan mengikut pendapat saya sebagai pengguna/ pengamal kedua-dua suplemen ini sejak 2 tahun lepas, bukan sekadar penjual sahaja. Mungkin ia berbeza mengikut pendapat pengguna. Anda nak tau ? saya share !

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Kedua-duanya adalah agen antioksida yang baik untuk kesihatan kita, untuk mengurangkan risiko kita menghidap penyakit tertentu seperti jantung dan kanser selain menjalani gaya hidup yang sihat. Yes! Ia lebih bersifat pencegahan sebab mencegah adalah lebih baik dari merawat.

Jika anda menghadapi masalah jerawat yang serius, GLA Complex adalah lebih sesuai selain beberapa suplemen lain. Namun jika setakat sebiji dua jerawat cukup sekadar Vitamin E. Jika anda ada masalah jeragat gabungkan keduanya serta beberapa suplemen lain.

Vitamin E boleh disapu dikulit. Jika anda menghadapi sunburn saya sarankan anda jadikan Vitamin E sebagai masker atau campurkan ia dalam krim malam atau sapu aje Vitamin E dimuka sebelum tidur. Insyallah kesan 'panas' sunburn akan hilang. Kulit akan rasa lebih lembab.

Jika anda menghadapi masalah pori-pori yang terbuka luas, pendapat saya Vitamin E adalah terbaik. Namun perlu ambil secara konsisten selain sedikit kesabaran sebab ia mengambil masa untuk lihat kesannya. Tak cukup sekadar sebulan.

Bagi mengatasi masalah 'kedinginan' dikalangan lelaki atau perempuan, Vitamin E adalah suplemen yang patut jadi pilihan. Manakala GLA Complex membantu wanita yang ingin memperolehi zuriat, boleh baca disini.

Jika anda menghadapi bengkak gusi, pengambilan Vitamin E dapat membantu. Begitu juga jika ibu menyusu menghadapi masalah bengkak susu, pengambilan Vitamin E membantu meredakan masalah itu.

Gabungan Vitamin E, Minyak Borage, Biji bunga matahari menjadikan GLA mampu memberi kesan lebih cepat sesuai dengan harganya berbanding Vitamin E. Tetapi harga Vitamin E lebih murah dari GLA.

Bagi saya, kedua-duanya punya kelebihan yang tersendiri. Sebagai pengguna kita kena tahu apa yang kita mahukan hasil dari pengambilan suplemen. Namun, tak salah nak ambil kedua-duanya sekali. Tapi perlu tahu cara pengambilan supaya ia memberi kesan yang baik pada kesihatan kita untuk jangkamasa panjang tanpa kesan sampingan.

Mahu tahu lebih lanjut ? hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...