Saturday, September 14, 2013

'Khazanah' Lelaki Dan Perempuan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Murah tak semestinya kurang manfaat. Sebab sesuatu yang murah akan jadi mahal, jika ditambah dengan pengisian pengetahuan tentang manfaatnya.

Sebab tu saya nak kongsi tentang kegunaan zink. Selain Alfalfa yang harganya murah berbanding isi kandunganya yang banyak, zink pula punya harga paling murah dalam senarai harga produk Shaklee.Nak tau berapa harganya? Boleh sms atau PM saya.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk


Zink menjadi khazanah penting untuk lelaki  sehingga ia di gelar ‘the ultimate sex mineral’ oleh majalah Men’s Health,kerana Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Kekurangan zink akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten(mati pucuk), perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah dan kemerosotan fungsi seksual.

Malah untuk setiap ejakulasi, 5mg zinc dikeluarkan (separuh daripada keperluan harian badan). Oleh sebab itu, bagi pasangan suami isteri yang mahukan zuriat, sebab itu suplemen zink disaran dalam usaha mereka itu.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk


Zink menjadi khazanah perempuan pula kerana kekurangannya akan menimbulkan masalah dalam sistem reproduksi mereka. Perempuan memerlukan zink untuk proses ovulasi dan membantu penguncupan uterus bagi  mengembalikan ketahanannya. Malah kekurangan zink akan melambatkan  kedatangan haid dan juga 'amenorrhea' iaitu kekurangan haid.

Perempuan tak lari dari kecantikan, pentingnya zink dapat mencegah tumbuhnya jerawat dengan mewujudkan persekitaran yang tidak sesuai untuk didiami jerawat dan meredakan keradangan kulit akibat jerawat.

Kekurangan Zink akan membawa kesan pada kulit, kuku dan melambatkan pertumbuhan rambut, kulit dan melambatkan pertumbuhan rambut, kulit hilang fleksibiliti dan elastisinya. Jadi masalah regangan kulit juga akan lebih mudah terjadi.

Jadi, benarlah ia menjadi khazanah penting untuk lelaki dan perempuan.

Hubungi saya untuk pembelian ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...