Friday, September 6, 2013

Bila Banyak Berdiri Dan Berlutut

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Satu kajian yang dilakukan oleh Fakulti kesihatan Umum di uniersiti Michigan menyatakan orang yang terlalu banyak berlutut atau berdiri setiap hari lebih mudah mendapat serangan sendi. Hasil kajian yang disiarkan dalam American journal of Industrial medicine menunjukkan risiko radang sendi bergantung pada pekerjaan. Melalui kajian itu menunjukkan hampir 30 peratus wanita bekerja sambil berdiri dan 21 peratus lelaki mempunyai pekerjaan yang memaksa mereka berlutut lebih daripada 14 jam bekerja menghadapi risiko tiga kali lebih besar untuk mendapat radang sendi.
Shaklee di muar azrinna-kioskSebenarnya puas saya mencari contoh pekerjaan di google yang memerlukan berlutut dalam tempoh yang lama, namun belum menemuinya kecuali atlet. Tetapi kalau pekerjaan yang memerlukan berdiri memang banyak kan ? Namun, hakikatnya tiada pekerjaan yang mudah dan selagi muda segala kudrat dikerah untuk bekerja kuat setiap hari. Supaya apabila usia menginjak ke fasa warga emas segala penat lelah berbalas dan dapat berehat dengan sempurna. 

Walaubagaimanapun, kesannya apabila melepasi usia warga emas ramai yang menghadapi sakit-sakit sendi. Malah menurut kajian punca sakit sendi bagi warga emas, adalah akibat kerosakan dan kemerosotan tulang rawan yang berpunca dari pelincir dalam sendi semakin merosot dan menyebabkan geseran tulang yang menyebabkan kesakitan, ditambah lagi dengan kesan daripada kerja keras ketika usia muda dulu.

Adakah anda terlibat dengan pekerjaan seperti di atas ? Jadi lakukan sesuatu dengan mengenakan kasut yang sesuai jika banyak bekerja berdiri, atau perlindung lutut jika melakukan pekerjaan dengan berlutut. Boleh juga tambah dengan pengambilan suplemen seperti Advanced Joint Health Tablet (AJHT), Osteomatrix dan Omega Guard sedari muda untuk kurangkan risiko pada masa depan.

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Sekurang-kurangnya kita berusaha okey! Tidak hanya bertawakal ! Dan Allah jua penyembuh segala penyakit. 

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...