Saturday, August 17, 2013

Sukar Rukuk Ketika Solat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Sakitnya lutut abah ni, nak rukuk pun payah ! Bila datang sakitnya abah Solat duduk saje!"

Rintihan seorang bapa. Bila kita telusuri punca sakit lutut, sendi sebenarnya bukan sahaja melanda golongan warga emas, malas, mereka yang masih muda belia juga tak terlepas dari menghadapi masalah ini. Sakit sendi ini bukan sahaja melibatkan lutut, tapi juga melibatkan bahu, pinggang, siku dan pergelangan tangan.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk


Melalui pembacaan saya, punca sakit sendi bagi warga emas, adalah akibat kerosakan dan kemerosotan tulang rawan yang berpunca dari pelincir dalam sendi semakin merosot dan menyebabkan geseran tulang yang menyebabkan kesakitan.

Bagi golongan muda mudi pula, masalah berat badan yang menyebabkan lutut tak dapat menampung berat badan kita. Selain ia juga akan menyerang mereka yang terlibat dengan aktiviti ekstrem samaada melalui sukan atau kerja yang lasak. Malah, ia juga melanda bila lama sangat tempoh memandu kita, maklumlah hari raya !

Bagi yang masih muda dan tak punya masalah sendi juga patut jaga kesihatan sendi, orang kata sediakan payung sebelum hujan.

Lalu Shaklee telah mencipta Advance Joint Health Complex (AJHT) daripada tumbuhan yang terdiri daripada ekstrak Boswellia, jagung, malah mengandungi vitamin C, zink, kuprum dan mangganes bagi memastikan ia lebih berkesan.


Malah, melalui ujian klinikal menunjukkan ia mula memberikan tindakan positif seawal 5 hari.

Okey nanti saya sambung lagi !

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...