Friday, August 30, 2013

Jangan Terus Melompat Dari Katil

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bangun tidur terus terjun katil !
Apa kita rasa ?
Tumit rasa sakit,
betis rasa kejang
bahu rasa sakit
pinggang jadi sakit
jantung berdegup kencang
Kadang-kadang terus jadi sakit kepala


Siapa yang tak pernah alami peristiwa macam tu ?

Shaklee di muar azrinna-kiosk


Ketika sekolah dulu, ada seorang guru mengajar cara membangkitkan mood/motivasi di awal pagi ialah jangan terus terjun katil (maklumlah duduk asrama katil 2 tingkat). Sebaik sahaja bangun tidur baca doa, kemudian buat senaman ringgan di atas katil (Ha ?) Yes ! Contohnya lunjurkan kaki di birai katil sambil buat senaman dengan gerak-gerakan bergelangan kaki, angkat kedua belah kaki berganti-ganti, buat pusingan lawan jam untuk senaman bahu. Ia membantu 'mengejutkan' otot-otot dan sendi setelah lama kita berehat. Jadi taklah bangun sakit-sakit badan !

Shaklee di muar azrinna-kiosk


Percaya tak anda petua guru saya tu ? Boleh cuba !

Nak tambah baik, sertakan sekali 'makanan batin' untuk sendi iaitu melalui Solat Dhuha. Sebab melalui Solat Dhuha ia dapat menjaga sendi-sendi kita yang berjumlah 360 dalam tubuh kita supaya berfungsi dengan baik. 
Sebagaimana  Hadis laporan Ahmad, Abu Daud, Ibnu Khuzaimah dan Ibnu Hiban daripada Buraidah
"Dalam tubuh manusia terdapat 360 sendi yang setiap satu daripadanya wajib mengeluarkan sedekah. Lantas para sahabat bertanya "Ya Rasullah, siapa yang mampu melakukan hal itu?" Nabi menjawab,'Sepercik kahak di dalam masjid yang kau bersihkan dan benda ditengah jalan yang menganggu laluan orang yang kamu singkirkan, adalah sedekah. Apabila kamu tidak mampu melakukannya, maka solat Dhuha dua rakat mencukupi kewajiban sedekahmu'.

Jika anda berkemampuan belilah suplemen untuk menjaga sendi, otot dan tulang secara lahiriah supaya dapat berfungsi dengan baik untuk kita beramal. Suplemen yang baik untuk sendi, otot dan tulang adalah Advance Joint Health Tablet (AJHT), Osteomatrix dan Omega Guard.

Salam Jumaat!


Hubungi saya untuk pembelian di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalilyahoo.com.my.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...