Sunday, July 14, 2013

Tak Sambung Tidur Lepas Sahur

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Setiap kali selepas sahur mata tiba-tiba rasa bagai di gam-gam, rasa nak selak mata dengan batang mancis. Tapi tak boleh jugak. Lalu apalagi, tidurlah adalah jalan penyelesaiannya. 

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

Namun, pada saya bila tidur balik selepas sahur bila bangun terasa amat pening. Mungkin pada orang lain tak ada apa-apa.

Pada waktu sahur saya suka ambil nasi berlauk, kurma dan tak lupa Triple Gem. Selepas itu saya akan ambil vitamin B Complex sebab Alhamdulillah sepanjang Ramadhan ini selepas sahur belum tertidur lagi kecuali tengahari saya wajibkan diri untuk tidur sebentar kerana saya perlu memandu agak jauh pada sebelah petang.

Bagi yang baru mengenal Vitamin B Shaklee saya sharing sedikit mengenainya fungsinya.
  • Menukar apa yang kita makan menjadi tenaga itu yang membantu kita mengurangkan keletihan
  • Mengatasi tekanan dengan memastikan kesihatan fungsi saraf - baik untuk medakan migrain, tekanan dan kemurungan
  • Membantu mengurangkan masalah yang berkaitan dengan rambut seperti rambut gugur dan beruban sebelum masanya
  • Baik untuk mata dengan mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak
  • Baik untuk memori kita
  • Mencegah anemia yang salah satu fungsinyan merangsang sirkulasi darah dalam tubuh
Shaklee di Muar azrinna-kiosk
Tahu tak anda, Vitamin B Complex Shaklee boleh jadi 'ubat' tidur dan 'ubat tahan mengantuk'. Okey begini, jika anda makan Vitamin B sebab nak tidur nyenyak, ambil sebiji dan terus tidur. Tapi jika anda nak jadikan ia sebagai 'ubat tahan mengantuk' makan vitamin B dan terus bergerak aktif. Jangan nak sebaliknya buat sebaliknya pula, nanti lain kesannya.

Untuk tidur lebih nyenyak ambil vitamin B dan Osteomatrix Insyallah tidur lebih nyenyak dan mudah bangun pagi.

Apa-apa pun usaha untuk mengelakkan asyik tidur pada bulan puasa adalah wasilah untuk menghidupkan Ramadhan dengan berzikir, mengaji, bersolat berjemaah dan bersedekah pada yang memerlukan. 

Selamat menjiwai Ramadhan, bulan seribu kerahmatan.

Jika anda mahu daptkan suplemen atau konsaltansi, hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...