Thursday, July 25, 2013

Mengantuk Ketika Memandu ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bila lepas sahur atau selepas berbuka kemudian memandu, mesti rasa mengantuk !
Dan solusinya adalah hentikan kereta ditempat yang selamat lalu ambil masa beberapa minit untut tidur.


Shaklee di muar azrinna-kiosk

Itu adalah pengalaman saya sendiri. Tapi jika anda memang tak tidur semalaman, memang patutlah mengantuk. Tapi jika tidur anda berjadual mengantuk juga kena tengok apa menu bersahur dan berbuka kita. Sebab pengambilan banyak makanan berkarbohidrat akan mengubah tahap 'serotonin' yang akan memberikan rasa tenang dan boleh menyebabkan rasa mengantuk.

Tapi pagi tadi dalam pukul 6 pagi saya memandu tak pula rasa mengantuk (kali pertama memandu selepas Subuh pada bulan Ramadhan), padahal tidur agak lewat malam tadi dan bangun awal untuk menyediakan sahur.Rahsianya saya ambil Shaklee performance Drink. Alhamdulillah!

Jika anda golongan yang mudah mengantuk ketika memandu, cuba amalkan PD sebelum dan sesekali teguk PD ketika sedang memandu (jika bukan berpuasa). Ia berfungsi memberi tenaga tanpa mengubah kandungan gula dalam darah (memang tak manis pun). Mudah-mudahan perjalanan anda selamat tiba ke destinasi.

Hubungi saya untuk pembelian Performance Drink di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau telefon 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...