Saturday, July 27, 2013

Bila ibu menyusu perlukan 'booster' ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda mengepam atau memerah susu untuk bayi setiap 2 jam tetapi tak ada peningkatan hasil perahan atau hasil perahan lambat keluar ?

Adakah anda juga dalam golongan ini :-
 • Mempunyai stok susu yang sedikit sebagai persediaan untuk kembali bekerja
 • Ibu yang baru mula nak menyimpan stok
 • Ibu yang ingin relaktasi / induce relactation
 • Ibu yang punya anak kembar
Beberapa tip boleh yang WAJID anda tahu dan amalkan.
 • Memerah atau mengepam setiap 2 jam atau jika anda tak dapat mengepam mengikut jadual perlu ganti pada seebelah malam.
 • Minum air masak/suam mengikut formular 1 liter untuk 25kg berat anda
 • Tidak skip pengambilan makanan. Maknanya anda ambil hidangan utama seperti sarapan, perlu makan tengahari dan makan malam dengan hidangan nasi berlauk. Sekiranya anda mahu mengurangkan berat badan pengambilan hidangan ini tetap perlu ambil tapi kurangkan nasi dan abaikan minuman manis.Tiada istilah hanya makan roti dari pagi hingga dalam dalam situasi anda yang sedang menyusukan bayi.
 • Sentiasa bertenang dan yakin akan kemampuan diri untuk menyusukan bayi. Yakin dengan susuibu anda mampu mengenyangkan bayi. Yakin susuibu mampu membantu tumbesaran bayi lebih dari susu formula. Pokoknya kena benar-benar yakin dengan apa yang anda putuskan untuk menyusukan bayi.

Bagi ibu yang mahu mengambil suplemen untuk masalah penyusuan di atas, set yang saya cadangkan Vitalea/ multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP. Set ini mengandungi '3 milk booster' iaitu alfalfa, osteomatrix/kalsium dan ESP. 

Shaklee di Muar azrinna-kiosk


Apakah peranan Set 3M ini ? 
 • Membantu membaiki kekurangan  zat dari pemakanan yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. Sebab suplemen ini mengandungi komposisi yang sama dalam susu ibu seperti protein, kalsium dan nutrisi-nutrisi penting. Penambahbaikkan kandungan nutrisi Insyaallah membantu dalam memudahkan penghasilan susuibu apalagi bila digandingkan dengan perkara yang wajib ibu buat di atas.
 • Pengambilan makanan tertentu dan dalam masa yang sama ia mampu menghadirkan hormon gembira, rasa tenang, bahagia yang membantu memudahkan penghasilan susu dengan lebih baik lagi. Sebagaimana menurut marksdailyapple.com pengambilan makanan tertentu samaada dalam bentuk makanan harian atau suplemen membantu membentuk hormon ini. Apatah lagi jika disertai dengan kemanisan beribadah kepada Allah.
 • Membantu ibu yang menghadapi masalah berkaitan kesihatan seperti keputihan, sakit belakang dan sakit tumit.

Jika anda antara ibu yang memerlukan Set 3M, pastikan anda hubungi saya ditalian 012-6816979 untuk pembelian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...