Tuesday, July 2, 2013

Bagaimana Omega Guard Dapat Mengurangkan/Mengawal Berat Badan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Selain Lecithin, Omega tak kurang popular untuk tujuan mengawal/menurunkan berat badan, malah Omega bertindak lebih cepat berbanding Lecithin. 
Namun untuk hasil yang cepat dan badan kekal sihat, lakukan senaman seperti berjalan kaki, jogging atau aerobik. Jangan tak tau senaman selain membakar kalori, ia juga dapat meningkatkan kompleksi kulit. Malah apabila dilakukan secara konsisten ia akan melancarkan pengaliran darah, membentuk otot dan menaikkan paras oksigen dalam tubuh lalu memberi kesan kulit kekal sihat dan anjal. Jadi tidaklah apabila telah kurus kelihatan menggeleber. 

Selain itu mengurangkan pengambilan makanan atau minuman manis adalah sangat perlu. Pengambil air masak yang mencukupi iaitu 2 hingga 3 litter sehari dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran tak kurang perlunya.Bagaimana Omega 3 Guard bertindak ?
  • Membantu membakar lemak dengan cara membantu badan bertindakbalas secara lebih baik dengan hormon bernama LEPTIN.
  • LEPTIN memberi isyarat kepada otak untuk mengawal selera makan (iaitu dgn mengawal paras gula dalam darah), jadi kita akan kurang makan atau mengudap.
  • LEPTIN meningkatkan metabolisme kita dgn meningkatkan pengeluaran tiroid ( ia mengawal atur metabolisme)
  • LEPTIN juga menyebabkan badan membakar lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Jika badan anda tidak bertindakbalas dgn baik terhadap LEPTIN, maka anda akan jadi semakin mudah lapar, dan akibatnya menyimpan lebih banyak lemak.
  • Oleh itu, pengambil suplemen OMEGA 3 membantu badan bertindakbalas secara lebih baik dgn LEPTIN supaya anda dapat meningkatkan metabolisme dan seterusnya dapat membakar lemak.
Selain Omega Guard kita perlukan Alfalfa dan Herbalax, boleh baca di sini http://azrinna-kiosk.blogspot.com/2013/04/cara-selebriti-maintainkuruskan-berat.html

Terpulang pada anda nak pilih cara mana nak kawal berat badan. Kalau saya lebih suka memilih yang selamat.

Hubungi saya untuk pembelian ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...