Thursday, July 11, 2013

Asid Folik Bukan Sekadar Untuk Ibu Hamil

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kita biasa dengar perkataan asid folik sinonim dengan ibu hamil. Tahukah kita semua orang memerlukan asid folik ? 

Ini kerana fungsi utama asid folik adalah untuk menghasilkan sel baru, terutama sel darah merah. Manakala sel darah merah bertugas membekalkan oksigen kepada tisu dalam badan manusia. Kekurangan sel darah merah untuk membekalkan oksigen akan mengakibatkan kita berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas. 

Selain dari kesan kekurangan asid folik di atas ia boleh menyebabkan kita kurang daya tumpuan, cepat marah, kerap pening atau migrain dan jantung sering berdebar.


Jika anda ingin mendapatkan vitamin b complex pastikan ia mengandungi asid folik dan biotin, apa fungsi biotin ? Nanti saya bincangkan pada entry akan datang ye! 
Vitamin B complex Shaklee antara vitamin yang lengkap dengan asid folik dan biotin. Selain itu vitamin B complex dari Shaklee mempunyai 6 lagi keluarga vitamin B yang penting iaitu B1, B2, B6, B12, niasin dan pantothenic.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

Keistimewaan itu vitamin B complex Shaklee ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif kerana     asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap.  Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.Untuk pertanyaan, hubungi saya di talian noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...