Wednesday, June 26, 2013

Shaklee Performance Drink Popular Ketika Ramadhan

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Setiap kali menjelang Ramadhan, setiap kali itulah jualan Shaklee Performance Drink (PD) saya meningkat.  PD sebenarnya ia bukan minuman yang buat bila puasa tak rasa lapar dan dahaga. Jika begitu konsepnya maka larilah dari maksud asal puasa, tetapi ia sekadar beri sedikit 'ketahanan' pada badan supaya bila kita berpuasa kurang rasa letih dan tidaklah mahu melepek atau tidur sahaja. Berpuasa bukan bererti kita perlu berlemah-lemah.

Fungsi PD adalah untuk mencegah penyahhidratan, senang cakap untuk mengelakkan badan kekeringan sebab ia bertindak menjaga sistem tubuh badan kita melalui menyeimbangkan air dalam tubuh ketika cuaca panas terik di tambah dalam keadaan kita sedang berpuasa. Selain itu, ia juga mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee yang diberi nama opticarb yang membantu membekalkan tenaga serta merta tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah, jadi bagi mereka yang menghidap Diabetis boleh ambil PD.


PD ini sesuai untuk kanak-kanak terutama kepada yang baru mula berpuasa. Bagi ibu hamil yang kerap keletihan atau mengalami alahan kehamilan samada ketika berpuasa atau hari-hari biasa boleh cuba PD. Anda ibu hamil, anda ibu menyusu atau sesiapa sahaja. Pengalaman saya sendiri masa menyusukan anak PD memberi 'ketahanan' dari rasa tekak terlalu kering selepas direct feeding atau sesi mengepam.

PD juga tidak lepas dari melalui ujian klinikal. Malah ujian makmal dilakukan ke atas atlet menunjukkan :- •    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

    Penghantaran Shaklee Muar, Sabah, Sarawak, Malaysia, Indonesia, Taiwan dan China. Juga jika anda mahu jadi ahli adalah dijemput. Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...