Wednesday, June 12, 2013

Cegah Serangan jantung Dengan CoQ10

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

3 tahun nan lalu salah seorang pelanggan tetap saya bertanya "Shaklee tak ada CoQ10 ?". Lalu 8 Jun 2013 menjawab persoalan pelanggan saya apabila ia dilancarkan Sempena Persidangan Kebangsaan Shaklee (Shaklee National Conference) di Sunway Resort Hotel & Spa, Subang Jaya.


SUBANG JAYA 8 Jun - Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia), melancarkan CoQHealth Plus yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular yang juga pembunuh nombor satu dalam kalangan rakyat Malaysia.
Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson berkata, produk terbaharu yang ditawarkan itu mengandungi kesemua perubatan semulajadi daripada campuran 28 miligram (mg) zat makanan larut lemak yang hadir secara semulajadi di dalam tubuh badan (CoQ10) beserta Vitamin E dan ekstrak teh hijau.
"Produk ini didatangkan di dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak kacang soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.
"Dengan sebiji kapsul yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan," katanya di sini hari ini.


Badan kita memerlukan CoQ10 untuk menjaga jantung,  dan badan kita memang menghasilkan CoQ10 sendiri melalui sumber makanan yang diperolehi daripada kekacang dan daging. Namun peningkatan usia ditambah, gaya hidup, pengambilan ubat-ubatan tertentu dan pemakanan kita telah menyebabkan tubuh badan kita memerlukan lebih CoQ10. 

CoQ10 sesuai di ambil sejak berusia 21 tahun dengan pengambilan sebiji sehari. Ia juga dikatakan sesuai untuk mereka yang ada menghadapi masalah kegagalan jantung, sakit jantung, kolestrol tinggi, darah tinggi atau yang berkaitan dengan jantung.

CoQ10 berfungsi dengan mengukuhkan otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan  memperbaiki aliran darah. Selain itu ia juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat untuk membantu melindungi arteri dari kolesterol jahat yang menyebabkan penyumbatan salur darah.

Dapatkan CoQ10 untuk diri anda dan ahli keluarga anda. Jumlah wang yang diperuntukan untuk mencegah adalah jauh lebih murah berbanding membelanjakan untuk merawat.

Bukan juga takut mati, tapi sekurang-kurangnya kita berusaha untuk kekal sihat walau di usia lanjut supaya mudah untuk kita bekerja, beribadah, mudahkan orang yang ada disekeliling kita. Waallahualam!

Jika anda mahu membeli hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.myRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...