Thursday, April 4, 2013

Batuk Saya Tak Henti-Henti ? Ada petua tak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Sudah ramai doktor ditemui !
Semua doktor kata batuk anda tidak menandakan apa-apa masalah kesihatan.

Perubatan moden sudah ! Lalu anda beralih ke ilmu perubatan tradisional. Tercari-cari petua untuk hilangkan batuk. Antara petua untuk hilangkan batuk yang saya temui dan biasa diberikan oleh orang-orang tua seperti berukit  :-
  • Menyapu kapur makan yang bercampur limau nipis di leher
  • Memakan bawang putih yang dibakar bersama kulitnya sekali hingga masak samada dalam ketuhar atau di atas bara api, lepas tu makan
  • Rendam 4-5 kuntum bunga lawang yang telah direndam dalam air panas sehingga suam-suam, kemudian minum
  • Mengambil satu sudu makan madu ke dalam segelas air suam bersama sedikit perahan limau nipis ke dalamnya lalu diminum.

Mana satu yang paling berkesan ? Ikut mana yang anda rasa paling sesuai dengan anda.

Kadang-kadang batuk yang tak sembuh-sembuh ini disebabkan anda kerap mandi malam, tidur bertemankan pendingin hawa atau kipas, ditambah lagi dengan kesukaan minum air ais - memang melegakan, tapi tidak untuk paru-paru anda.

Bagi anda yang nak cuba suplemen untuk melegakan batuk, bagi anak-anak kecil yang berusia setahun ke atas boleh beri Omega tetapi bukan setiap hari. Bukan sahaja baik untuk otak, tetapi baik untuk melegakan batuk dan selsema.

Sila abaikan 'model' itu. Ia tidak dijual. he3!

Bagi anda yang dah berusia 12 tahun ke atas, selain Omega boleh mengambil Nutriferon untuk melegakan batuk. Biasanya selepas 3 paket akan nampak kesan positifnya, Insyaallah.

Apa itu Nutriferon ?

Adalah produk Shaklee yang dihasilkan sebagai "booster" kepada sistem imun badan kita atau interferon yang berfungsi untuk melawan virus dan mengelak dari virus membiak dan beranak pinak dalam badan kita. Interferon ini memang dihasilkan semulajadi oleh tubuh badan kita dan Nutriferon membantu tubuh kita untuk menghasilkan lebih banyak interferon.

Oh ye! Nutriferon bukan ubat yang akan ada kesan sampingan macam sesetengah ubat yang akan mematikan semua bakteria termasuk yang kita perlukan. Nutriferon dihasilkan dari bahan semulajadi setelah 40 tahun (bukan 4 hari) penyelidikan dilakukan dan hanya boleh dibeli dari Shaklee tiada di mini market atau hipermarket.

Jika, anda mahu mencuba untuk melegakan batuk, hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...