Wednesday, March 20, 2013

Shaklee Vitamin E dan Parut Berlubang

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bagi mereka yang membeli Vitamin E Shaklee pada akhir tahun lepas mesti rasa terkejut dengan warna kehitam-hitaman vitamin E tersebut. Jangan bimbang, ia telah di tambah dengan Grape Seed Extract.


Vitamin E memang tak asing sebagai vitamin untuk awet muda sebab ia adalah agen antioksida. Tapi bukan bererti tak tua-tua tau! Sebab manusia memang akan mengalami penuaan akibat proses radikal bebas semulajadi dalam badan, tetapi faktor2 di sekeliling kita yang tercemar menyebabkan proses itu menjadi lebih cepat. Jadi antioksida bersifat memperlahankan proses itu.

Ia adalah antara vitamin yang di syorkan untuk mereka yang menghadapi masalah jerawat selain vitamin B dan C. Saya juga adalah pengamal vitamin E ini, sesuatu yang saya rasa kelainan di antara Vitamin E Shaklee yang lama dengan yang telah di tambah grape seed extract adalah kulit menjadi lebih lembut, lembab dan tidak berminyak walau cuaca sekarang ini adalah sangat panas tak kira malam atau siang. Lagi satu yang saya perasan ia menjadi lebih cepat menyerap dalam kulit jika dicampur dengan krim malam. Vitamin E yang diperbaharui ini sebenarnya saya baru makan sebab nak habiskan vitamin E yang lama dulu, jadi setelah amal seminggu baru boleh tulis mengenainya.

Lagi satu vitamin E ini umpama krim 'sun block', cuma ia melindungi dalam lapisan kulit diseluruh badan dari pancaran matahari. Manakala krim sunblock adalah di luar. Pengamalan secara konsisten bersama sapuan krim sunblock adalah amat digalakkan untuk kesan lebih baik.

Sesuatu yang buat saya rasa teruja adalah testimoni di bawah ini. Wanita ini menghadapi masalah parut jerawat berlubang-lubang, dan setelah mencuba Vitamin E Shaklee selama hampir sebulan parut itu semakin pudar. Dan saya percaya parut itu akan semakin pulih jika beliau turut mengambil Vitamin C, B dan ESP. Jika ada pembaca yang menghadapi masalah yang sama, boleh cuma amalkan secara istiqamah untuk lihat hasilnya.


Anda nak dapatkan vitamin E, atau nak jadi ahli terus ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...