Saturday, March 16, 2013

Jerawat Bukan Sebarang Jerawat* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


JERAWAT. Ada sesuatu yang saya belajar ketika di Workshop Shaklee dulu mengenainya. Jerawat yang tumbuh pada anggota tubuh kita membawa pelbagai makna pada kesihatan kita sebenarnya.

Saya kongsi di sini :-
  • Jerawat yang tumbuh di dagu menunjukkan badan kita banyak toksin
  • Jerawat yang tumbuh dibelakang badan bermakna anda menghadapi masalah hormon yang tidak seimbang
  • Jerawat yang tumbuh di dahi bermakna anda tension selalu, terlalu banyak berfikir
  • Jerawat yang tumbuh di bawah dagu, boleh jadi di leher juga bermakna anda ada masalah dengan sistem penghadaman anda.
  • Jerawat yang tumbuh di pipi biasanya anda turut mempunyai jerawat di dahi dan ia hasil jangkitan melalui sentuhan.

Tip mengatasi jerawat adalah :-
  • Jaga kebersihan dengan kerap mandi, memakai pakaian yang bersih, keadaan cuaca yang panas di negara kita adalah lebih baik memakai pakaian dari fabrik kapas bagi memudahkan peluh menyerap. Kerap juga cuci cadar, sarung bantal, selimut dan tuala.
  • Kurangkan makanan rapu, manis dan berminyak. Sebaliknya banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan, 
  • Minum banyak air masak
  • Kerap bersenam kerana senaman yang dilakukan secara konsisten, ia dapat melancarkan pengaliran darah, membentuk otot dan menaikkan paras oksigen dalam tubuh dan kesannya kulit kekal sihat dan cantik
  • Cuci muka dengan pencuci muka yang sesuai, begitu juga pelembab muka pilih yang tidak berminyak. Sertakan toner dan sun block. Sebab pancaran matahari yang terik akan memburukkan keadaan jerawat.

Bagi anda yang mahu mencuba suplemen. Sekiranya jerawat anda teruk, ada baiknya sertakan sekali pengambilan Set D yang terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E dengan Herbalax bagi membantu membantu sistem pelawasan kerana di situ berkumpulnya sisa-sisa toksik. Kerapkali mereka yang menghadapi masalah jerawat yang serius juga menghadapi masalah sukar ke toilet. Selain itu, sertai juga ESP kerana fungsi ESP membantu penghasilan sel yang sihat, jika sel-sel sihat maka dapat membantu penyerapan vitamin pada tahap paling optima.

Jika anda tak mampu untuk menjalani rawatan di pusat rawatan muka yang popular, apa kata gunakan tip dan amalkan vitamin sebagai usaha untuk mengatasi jerawat anda.

Hubungi saya untuk pembelian dan juga konsaltansi, saya cuba membantu anda ! Jika anda berminat untuk menjadi ahli dan mahu jadikan Shaklee sebagai sumber pendapatan sampingan, anda juga boleh hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...