Tuesday, February 26, 2013

Dari Mata Turun ke Hati

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Itulah perumpamaan yang cukup dekat kat hati kita. Kita dari kecil-kecil selalu di ingatkan supaya banyak makan sayur-sayuran terutama lobak supaya mata sihat. Namun perlu anda tahu, dengan mengambil ikan yang punya kandungan yang tinggi Omega 3 juga adalah sangat baik untuk mata. Jika disekeliling mata anda punya bintil-bintil putih itu memberi petanda tidak baik tentang kolestrol dalam badan anda selain krim mata yang tidak sesuai dengan kulit mata anda.

Selain itu, jika mata anda rasa kering, pengambilan minyak ikan Omega 3 dapat membantu mengurangkan masalah itu. Selain jika anda pennguna tegar kanta tekap sila berjumpa doktor mata anda. Kerana mungkin mata kering ini ada kaitan dengan kanta tekap yang ramai antara kita membeli bukan di tempat sepatutnya.

Melalui kajian para penyelidik di University Of Alberta, Kanada, mendapati ikan salmon boleh membantu memelihara ketajaman penglihatan seseorang. kandungan omega 3 di dalam ikan ini amat effektif untuk mencegah pengumpulan toksin di retina yang boleh menyebabkab rabun seiring dengan pertambahan usia. Makanlah ikan salmon minima 2 kali seminggu.

Mengikut American Public Health Association mencadangkan makan ikan laut dalam sekurang-kurannya saiz kad permainan sebanyak 2 kali seminggu. Jika anda berkemampuan untuk menghidangkan ikan salmon untuk seisi keluarga memanglah amat bagus. Selain Omega 3 anda juga dapat memberikan protein dalam sajian keluarga anda.

Namun jika kurang berkemampuan untuk menghidangkan ikan laut dalam kepada keluarga anda, bolehlah anda dapatkan suplemen tanpa mengenepikan hidangan ikan tempatan dalam menu keluarga anda.

Shaklee Omega Guard yang menjalani kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini, iaitu satu penyulingan proprietatari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen sambil menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri dan PCB.

Sesuai di ambil dari kanak-kanak yang berumur dari setahun setengah tetapi tidak setiap hari. Anak saya pada mulanya tidak menggemari, lama-lama dia suka. Tetapi saya gunting sedikit letak dalam sudu dan suap dan beri minum Performance Drink untuk hilangkan rasa hanyir. 

Jika anda berminat untuk melabur pada kesihatan keluarga anda, boleh hubungi saya untuk membeli di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...