Saturday, January 5, 2013

Selalu Makan Lewat Malam

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Dua minggu ini kerap saya ambil makanan berat pada sebelah malam kerana usai melawat suami akibat kompikasi Diabetis di hospital senja dan kadang-kadang waktu berita perdana baru sampai rumah kerana lebih mudah tunaikan waktu Magrib di hospital. Walau makan tak banyak tapi kadang-kadang rasa tak selesa, mungkin sebab tak pernah makan berat lewat-lewat.

Jadi saya pasti ambil Alfalfa, Herbalax dan Lecithin selepas makan malam. Walaubagaimanapun selepas ambil ketiga-tiga tu saya kena pastikan minum air secukupnya serta ambil sedikit buah-buahan walaupun sibiji pisang berangan. Ia bertujuan supaya memudahkan penghadaman.

Ada juga pertanyaan, mengapa mereka makan Alfalfa, Herbalax dan Lecithin tidak juga dapat membuang pada keesokkan harinya. Malah sembelit pula ! Mudah sahaja. Jika keesokan harinya anda masih tidak dapat membuang, pastikan anda minum air masak secukupnya dan makan lebih banyak buah-buahan. Ambillah buah-buahan seperti jambu batu, pisang dan buah betik. Insyallah mudah untuk anda membuang.

Alfalfa, Herbalax dan Lecithin ni bukan sahaja untuk membantu pelawasan, tetapi juga membantu mengurangkan berat badan. Tetapi mesti diikuti dengan senaman dan kurangkanlah pengambilan makanan, terutama yang tidak perlu untuk tubuh badan kita. Ia juga selamat diambil untuk wanita yang menyusukan bayi, cuma cara pemakanannya sahaja sedikit berbeza. 

Saya sentiasa menyimpan stok ini kerana ia sentiasa diminati oleh pelanggan terutama para ibu yang menyusui bayi. 

Oh ya! Jika anda telah didiagnosis menghidap Diabetis paling penting mengikut nasihat perubatan. Jika anda mahu mengambil suplemen sila bagi tahu pengedar komplikasi Diabetis yang anda hadapi.

Jika anda berminat, hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...