Wednesday, January 23, 2013

Kologen Kaki Ayam

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Seorang rakan mukabuku yang juga sama-sama rakan berniaga Shaklee memberitahu bahawa kaki ayam mengandungi kologen semulajadi. Jadi bagi ibu hamil dan menyusukan bayi yang 'mengidam' ingin menelan Shaklee Collogen Powder ada baiknya mempertimbangkan cadangan untuk makan kaki ayam. Selain punya kandungan kologen yang tinggi ia juga baik untuk tulang.
http://amirahmdesa.blogspot.com/2012/08/resepi-sup-kaki-ayam.html

Bercerita tentang kologen, selain untuk 'bercantik-cantik' bagi wanita, salah satu kepentingan kologen adalah untuk mempercepatkan penyembuhan luka. Selalu kita dengar penghidap Diabetis menghadapi masalah bila luka lambat sembuh yang menyebabkan luka dijangkiti kuman. Luka lambat sembuh terjadi apabila tiada atau hampir tiada kologen dalam badan penghidap Diabetis kerana badan kita dapat membuat kologen melalui Vitamin C. Apabila gula dalam darah tidak dapat dikawal dengan baik, gula akan 'makan' Vitamin C yang mengakibatkan TIADA kologen yang dihasilkan. Maka bagi menghidap Diabetis perlu memastikan gula dapat dikawal dengan baik bagi memastikan luka dapat sembuh dengan cepat, mengelakkan dari kerosakan buah pinggang, mata dan pemotongan anggota badan.

Bagi membantu mengawal gula dalam darah antara suplemen Shaklee yang saya suka adalah Vivix yang setiap hari saya beri suami saya. Ketika berpuasa gula sekitar 4 mmol/L dan sekitar 5-6 mmol/L selepas makan. Sedikit info mengenai Vivix ini, melalui kajian klinikal oleh Shaklee menunjukkan resveratrol adalah polifenol tumbuhan yang mempunyai antioksidan yang tinggi. Melalui penyelidikan itu juga menunjukkan bahwa resveratrol membantu dalam mengurangkan rintangan insulin kepada pesakit Diabetis. Walaubagaimanapun jika anda sudah disahkan menghidap Diabetis pengambilan ubat-ubatan yang dibekalkan oleh doktor juga adalah perlu.


Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...