Wednesday, December 26, 2012

Mengapa Urin Menjadi Kekuningan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bagi yang pertama kali mengambil vitamin B complex mesti merasa pelik dengan bau vitamin B Complex selain urin bewarna kekuningan. B complex adalah vitamin larut air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Warna kekuningan pada urin selalunya ia terjadi pada peringkat awal pengambilan B Complex sebab tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, tetapi jangan bimbang kerana tahap kekuningan akan berkurang dari masa ke semasa. Paling penting minumlah air masak secukupnya untuk memudahkan proses 'suai kenal' berkenaan.


Bau vitamin B yang kuat disebabkan ia dihasilkan dari sumber asli tanpa perisa dan pewarna. Bau semacam itu juga adalah juga disebabkan Thiamin iaitu salah satu komponen dalam vitamin B, oleh kerana vitamin ini larut air maka kadangkala urin anda turut berbau Vitamin B. 

Anda juga boleh menyimpan vitamin B Complex dalam peti sejuk untuk mengurangkan baunya itu.

Keistimewaan B Complex ini jauh lebih hebat berbanding baunya. Sebab saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Ia dilakukan kerana asid folikyang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh.

Mahu dapatkannya ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...