Wednesday, November 14, 2012

Benarkah ESP Membantu Pudarkan Parut ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Soalan yang biasa saya terima. ESP adalah sebahagian usaha untuk membantu mengurangkan kesan parut secara perlahan-lahan tetapi ia perlu di ambil mengikut sukatan. Selain perlu konsisten tanpa ada lompang disana sini. Maksud lompang tu, jika mahu makan, makan, jika tidak simpan sahaja.

Selain itu, faktor tahap kesihatan keseluruhan kita juga diambil kira untuk menentukan cepat atau lambat parut pudar seperti dalam artikel di http://www.livestrong.com/article/149536-vitamins-for-healing-scars . Oleh itu beberapa vitamin di syorkan untuk menyokong kesihatan tubuh badan bagi mempercepatkan pemulihan.

Vitamin C adalah vitamin antioksida dan membantu badan kita menghasilkan protein kolagen yang diperlukan oleh kulit untuk membentuk tisu pada parut dan menyembuhkan.

Vitamin E juga adalah vitamin antioksida yang membantu mengurangkan keradangan pada kulit yang luka  dan baik untuk penyembuhan parut.

Vitamin B yang mengandungi B3 berfungsi untuk meningkatkan asid lemak pada kulit, merangsang eksfoliasi atau pengelupasan kulit mati dan buat kulit anjal. Selain kandungan B9 dalamnya baik untuk mengatasi jerawat.

Jika anda belum pernah mencuba ESP yang selama ini hanya terdengar-dengar khabarnya, apa kata dapatkan dan cuba selama 3-4 bulan untuk melihat keberkesanan pada kulit anda. Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...