Monday, November 19, 2012

3M Untuk Ibu Yang Tak Sempat Mengepam ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bayi kerapkali mahu menyusu sehingga ibu tak dapat nak buat apa-apa, apalagi mahu mengepam nak kumpul stok susu. Terlintas dalam fikiran ibu, adakah bayi saya tak kenyang-kenyang. Kalau macam ni macamana dan bila nak mengepam ?

Bagi ibu bekerjaya dan akan kembali bekerja usai cuti bersalin ramai yang menghadapi situasi di atas.

Salah satu caranya adalah dengan memastikan bayi tidur kekenyangan dan tidak 'mengempeng' lama-lama supaya ibu ada masa untuk mengepam. Tapi tak perlulah menyuapkan bayi dengan bubur atau sebagainya semata-mata nak bagi bayi tidur kekenyangan. Cukuplah susuibu yang cukup kandungan protein, kalsium dan segala nurisi yang diperlukan oleh bayi.

Lantaran itu SET 3M amat dicadangkan untuk ibu yang memang mahu kumpul stok susuibu. Di beri nama Set 3M kerana mengandungi 3 jenis 'milk booster' iaitu alfalfa, kalsium dan ESP. Ia juga mengandungi multivitamin/Vitalea, Vitamin B dan Vitamin C.

Melalui pengalaman diri sendiri sepanjang menyusukan bayi ia membantu membuatkan susuibu lebih pekat dari biasa dan bayi akan merasa kenyang lebih lama, tidur pun lebih nyenyak. 

Selain itu, ia juga membantu mempercepatkan pengeluaran susuibu. Suplemen ini secara teorinya tidak membanyakkan susu kecuali ia membantu proses penghasilan susu yang lebih cepat kerana suplemen ini mengandungi protein, kalsium dan segala nutrisi yang sama dalam susuibu, maka ia akan menjadikan 'letusan' pengeluaran susu lebih cepat dari biasa apatah lagi bila ibu dapat mengepam mengikut jadual.

Pengambilan suplemen yang konsisten dan mengikut aturan yang diberi disamping perlu diikuti dengan sesi kerap menyusukan bayi jika bayi ada disisi, mengepam dipejabat mengikut jadual yang ibu sediakan sendiri, pemakanan ibu harus seimbang, pengambilan air mesti mencukupi selain ibu mesti bertenang selalu dan sentiasa berdoa memohon kemudahan dari Allah.Usahalah dengan cara yang terbaik dan doa yang lahir dari dalam hati mudah-mudahan perjalanan penyusuan ini sentiasa dipermudahkan. 
Jika ibu mahu tahu lebih lanjut hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...