Thursday, October 4, 2012

Bayangkan rambut kita gugur dan menipis ditengah

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Biasa dengar tak orang cerita bila baby dah pandai main air liur maka ibu akan menghadapi masalah keguguran rambut apatah lagi jika baby tu menyusu badan. Dulu ketika masih dalam pantang selalu orang bercakap kepada saya, "Tak lama lagi gugur lah rambut ko! macam aku, 'setengah botak'" Katanya sambil menunjukkan kepala pada bahagian tengah yang semakin berkurang. Naik cuak juga dibuatnya. Lalu membayangkan Rin rambut nipis ditengah ! Oh! Tidak!

Masa berlalu, sampai baby pandai main air liur, bertatih, berjalan dan sekarang jadi teman 'bertekak' rambut masih tak gugur. Maka tak jadilah Rin rambut nipis ditengah. he!he!he! Alhamdulillah.

Salah satu punca rambut gugur ini adalah kekurangan protein dalam makanan seharian. Bukankah protein ini sensitif pada suhu yang terlalu panas iaitu melebihi 40C dan kaedah kita memasak makanan mesti ada konsep sampai mendidih baru padam api. Sebab itu mereka yang ambil ESP atau Mealshake tidak boleh bancuh dengan air panas.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika anda tergolong dari golongan di atas, sepanjang Oktober 2012 ini Shaklee menawarkan beli 6 ESP percuma satu ESP. Anda boleh beli 6 percuma 1 untuk dikongsi atau mungkin nak cuba 1 sahaja. (Boleh sahaja)
 
Jadi ambil peluang ini, bukan sahaja untuk rambut anda tapi kesihatan badan anda adalah lebih utama kerana hampir keseluruhan badan kita adalah dari protein.

Mahu mencuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...