Saturday, September 29, 2012

Vivix

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Saya share hasil ubahsuai dari penulisan asal dari MommyLyna dalam  http://vitaminsemulajadi.com/khasiat-vivix-shaklee-untuk-lambatkan-penuaan-sel/ mengenai menuaan sel.
Penuaan pada hari ini lebih digambarkan kepada penuaan sel. Jadi usia tidak lagi digambarkan sebagai tua. Sebab pada hari ini orang-orang muda pun dah macam orang tua bukan sahaja dari segi paras rupa  tapi kesihatan yang macam-macam.

Sebab apa penuaan sel berlaku ?
  • Sel yang mengalami penuaan ialah sel yang mula rosak kerana perkara2 seperti stress, diet yang malnutrisi (samada kurang atau terlebih!) dan toksin dari alam sekitar kira.
  • Kajian menunjukkan pengambilan makanan yang mempunyai kandungan lemak yang tinggi meningkatkan tekanan biologi sekaligus menjadi salah satu faktor penuaan sel.
  • Tahukah anda bahawa semakin kita meningkat usia, bilangan dan fungsi mitochondria, yakni ‘kilang penghasilan tenaga’ dalam sel kita semakin menurun, menyebabkan tenaga sel semakin berkurangan. Ia menjadikan metabolisma kita semakin menurun.
  • Dan setiap hari, sel-sel tubuh kita diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang merosakkan DNA sel kita. Kerosakan sel juga boleh disebabkan oleh pengumpulan AGE (aadvance glycation end products) yakni hasil tindakbalas sel protein dengan gula.
  • Badan kita secara semulajadi menghasilkan radikal bebas, yakni ekzos dari tindakan metabolisma sel. dan tubuh kita juga ada antioksidan semulajadi. Namun disebabkan perkara2 di atas, badan kita dah tak cukup antioksidan semulajadinya bagi melawan radikal bebas yang merosakkan sel.
Oleh itu badan kita memerlukan lebih antioksida untuk melawan radikal bebas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salah satu produk Shaklee yang berfungsi untuk membantu radikal bebas ini adalah Vivix. Keistimewaannya ia mengandungi  resevratrol dan campuran phytonutrient yang diperolehi dari anggur muscadine yang telah menunjukkan 10 kali lebih berkesan dari pengambilan resevratrol semata-mata.

Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati, dan ia adalah anggur terbaik kerana ia hidup secara semulajadi dalam cuaca yang ekstem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resevratrol yang tinggi!

Apa itu resevratrol ? Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebt terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya. http://vitaminsemulajadi.com/resveratrol-vs-kanser-dan-penyakit-lain/

Apa lagi keistimewaan Vivix ?
  • - Ia adalah natural – tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa dan pengawet.
  • - Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali dari resevratrol semata2 dalam    memperlahankan penuaan sel.
  • - Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi
  • - Dipatenkan eksklusif untuk Shaklee.
Mungkin ini produk yang sesuai untuk anda hadiahkan kepada ibu bapa, suami atau isteri anda. Walaubagaimanapun ia tidak boleh diambil oleh ibu yang hamil atau menyusukan bayi.

Anda berminat ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...