Friday, September 21, 2012

Mengatasi Hidung Tersumbat Ketika Selsema

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sekarang ni ramai betul kena batuk dan selsema. Dua penyakit dalam satu pakej. Bila kena salah satu, maka satu lagi akan menyusul. Biasa kalau selsema paling tak seronok bila hidung tersumbat. Biasa bernafas ikut hidung bila dah hidung tersumbat kena bernafas ikut mulut. Arghhh serba tak kena bukan ?

Sekitar pengalaman saya, bila selsema ambil sepeket Nutriferon selepas sarapan pagi dan pengambilan air masak yang secukupnya membantu mengurangkan masalah hidung tersumbat ketika selsema selain mempercepatkan tempoh selsema berkenaan. Jadi walaupun kena selsema hidung 'rasa nyaman' dan memudahkan kita untuk menghembus keluar hingus. Tetapi pada hari-hari anda sihat cukuplah ambil Nutriferon seminggu sekali. Walaupun bayi dan kanak-kanak tidak boleh ambil, tetapi ibu yang menyusukan boleh ambil.

Apa itu Nutriferon ? Saya ambil dari laman web Shaklee di http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10250
Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain. 

NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

Nanti saya sambung tentang kisah Nutriferon ini di lain entry.


Jika anda berminat sila hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau di nombor telefon 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...