Tuesday, August 14, 2012

Shaklee Collogen Powder

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Shaklee ada kologen tak ? Takkan sana sini sibuk dengan kologen, Shaklee tak ada". 
Jawapannya, "Ada, dan antara produk yang baru dilancarkan". Tetapi saya belum mahu menulis sebab belum pernah mencuba, tetapi semalam saya telah mencuba maka baru best nak menulis.Apatah lagi semakin menghampiri Aidilfitri sebahagian wanita yang amat mementingkan penampilan mahu kelihatan sesuatu yang berbeza bila berkumpul sesama ahli keluarga, tanpa melibatkan prosedur estetik. Maka pemakanan tambahan seperti kologen mampu menjadikan penampilan sedikit berbeza berbanding usia.

Pertama kali mencuba, saya rasa kulit lebih lembut dan lembab sebaik sahaja bangun dari tidur. Jika semalam disekeliling mulut terasa 'ketat' bila mahu tersenyum kerana ada sedikit penggelupasan akibat kehilangan air, cuaca yang panas terik, duduk pula dalam penghawa dingin jadi hari ini  boleh senyum dan sengeh lebar-lebar.

Istimewanya Shaklee Collogen ini mengandungi 4000mg proprietary RSS(Red Snapper Scale) kologen. Ia asli dan sangat bermutu tinggi dan diekstrak dari sisik ikan merah dan sangat ringan dengan 1000 Dalton bagi memudahkan ia diserap oleh tubuh. Selain itu ia juga mengandungi ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.

Secara dasarnya hampir semua orang tahu kologen berfungsi mengembalikan ketegangan kulit, mengurangkan kedutan, melembabkan kulit. Tetapi tahukan anda kologen juga punya peranan untuk membantu menguatkan rambut dan kuku selain ia juga membantu menguatkan tulang. 

Melalui ujian klinikal penggunaan secara konsisten selama 8 minggu terbukti berkesan untuk :-
  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pengekalan mekap (jika bermekap) sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Walaubagaimanapun ia tidak sesuai diambil oleh ibu hamil dan ibu yang sedang menyusukan, tetapi jangan anggap anda ketinggalan keretapi untuk cantik kerana ada banyak lagi suplemen yang boleh anda amalkan dengan Istiqamah, malah  cologen tetap anda boleh cuba tetapi hanya sebagai masker sahaja.

Antara di makan dan sebagai masker mana lebih berkesan ? Tentulah lebih berkesan jika di makan kerana ia akan memberi kesan pada seluruh tubuh badan, tetapi bagi ibu yang jadikan ia masker ia tetap beri kesan positif pada kulit muka. Bukankah kita biasa dengar ibu hamil tetap nampak berseri, begitu juga dengan ibu menyusu, satu tugas mulia dan bukan semua mampu melakukan. Hanya untuk mereka yang berjiwa waja sahaja mampu menyusukan paling tidak sehingga 2 tahun, selain bergelut dengan kerja, ditambah dengan kerja rumah aptah lagi dengan isu dunia penyusuan yang tak kurang 'kepololitikannya' - tentang kisah susu merudum, pam paling mahal, isu tak sempat pam dan sebagainya!.

Mahu mencuba ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...