Tuesday, July 10, 2012

Suplemen Untuk Orang Bekerja Menggunakan Suara

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Shaklee Performance Drink(PD) adalah sangat popular lagi laris ketika menjelang Ramadhan hingga kerap kehabisan stok. Ia membantu tubuh supaya dapat bertahan, tetapi bukan bermakna tidak rasa lapar atau dahaga ketika berpuasa. Dari ibu sampai ke anak-anak kecil boleh menikmati. PD sama macam minuman isotonik iaitu mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration sebab ia membantu tubuh menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

Tetapi yang membezakan ia dengan minuman isotonik adalah PD mengandungi Opticarb iaitu rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga serta merta dan berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. Paling penting ia no artificial flavors, sweeteners or added preservatives sebab tu sesuai walaupun untuk kanak-kanak, lagipun sesuatu yang berbentuk tiruan bukan sahaja tidak baik untuk kanak-kanak tetapi orang dewasa macam kita.

Lagi satu paling saya suka dengan PD ni, ia dapat kurangkan tekak yang rasa kering dan tidak selesa bila banyak bercakap terutama ketika berpuasa. Kadang-kadang tidak bercakap banyak pun tekak rasa tak kering dan tak selesa walau telah minum banyak air masak. Saya bukanlah dalam alam pekerjaan yang memerlukan banyak cakap. Cuma sesekali sahaja kena banyak bercakap. Jika anda antara mereka yang memerlukan suara dalam tugas harian, contohnya guru, Insyaallah PD dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan tekak terutama bila Ramadhan nanti. Bagi yang bukan guru, terutama ibu, PD juga sesuai sebab membebel kat anak pun perlukan suara bukan ?

Mahu dapatkan ?Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...