Thursday, June 28, 2012

Minuman Popular Ketika Berpuasa


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bila dekat Ramadhan Performance Drink adalah antara yang popular. Tapi sebenarnya ia bukan minuman yang buat bila puasa tak rasa lapar dan dahaga. Jika begitu konsepnya maka larilah dari maksud asal puasa bukan ? Tetapi ia sekadar beri sedikit 'ketahanan' pada badan supaya bila kita berpuasa kurang rasa letih dan tidaklah mahu melepek atau tidur sahaja. Sebab berpuasa bukan bererti kita perlu berlemah-lemah.


Minuman berperisa oren ini bukan booster penyusuan, tetapi ia memberi ketahanan pada badan ibu yang berpuasa sebab selalu kita dengar cerita ibu bila berpuasa dan menyusukan rasa betul-betul tak larat. Selain ibu perlu mengambil makanan seimbang lagi berkhasiat ketika berbuka dan bersahu atau penambahan suplemen jika berkemampuan, pengambilan air yang mencukupi dari waktu berbuka hingga besahur juga membantu. Cara saya minum air masak di waktu tu adalah setiap 30minit saya akan minum 3 teguk air masak, dan bawa juga air masak ketika terawikh.

Apa benda sebenarnya Performance Drink ni ?

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas, aktif bersukan, yang kerja duduk dalam pendingin hawa pun boleh, siapa kata duduk di tempat dingin tak 'kering'? Untuk budak-budak yang demam pun boleh.

Saya tertarik dengan clinically proven mengenai Performance Drink ini.
  • Minimizes fluid loss for enhanced hydration
  • Maintains blood-glucose levels to sustain intense energy output and to increase stamina
  • Increases endurance for better athletic performance
  • No artificial flavors, sweeteners or added preservatives.
 Mahu dapatkan Performance Drink ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...