Monday, June 11, 2012

ACE Macamana Ia Berfungsi ?

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Bila sebut antioksida mesti terbayang perkataan ACE bukan ? Bagaimana ia berfungsi ? Kat bawah ni saya kongsi tentang ACE hasil pembacaan.

Vitamin A - Ia mampu menutralkan radikal bebas dengan berkesan, kerana ia membantu melancarkan kitaran pertukaran dan penghasilan sel baru.

 
Vitamin C - Antioksida larut air yang paling banyak terkandung di dalam tubuh. Bertindak di dalam cecair selular. Ia melawan pembentukan radikal bebas yang disebabkn oleh pencemaran dan asap rokok. Vitamin C juga membantu mengembalikan bentuk aktif vitamin E. 
Pilih yang yang berlabel sustained release atau pelepasan masa iaitu ia akan release sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Ia juga tidak mengandungi pewarna dan perasa tambahan kerana ianya tidak mendatangkan kesan yang baik untuk tubuh kita.
Vitamin E - Antioksida larut lemak paling banyak terkandung dalam badan. Salah satu daripada antioksida yang paling berkesan memecahkan rantaian kimia akibat radikal bebas.Pilih yang bersifat semulajadi (ada di tulis pada botol bahagian label).
Pilihlah vitamin E yang dibekalkan dengan selenium. Ini kerana ia bersifat sinergistik iaitu diserap bersama, keberkesanan setiap vitamin itu saling dipertingkatkan satu sama lain.Harap dapat membantu untuk anda buat pilihan. Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...