Tuesday, May 22, 2012

Vitamin A Bukan Sekadar Untuk Mata

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kita selalu dengar makan lobak baik untuk mata yang sihat, sebab ia punya kandungan vitamin A yang buat mata sihat. Sebenarnya, vitamin A bukan sahaja untuk mata, antara lainnya ia baik juga untuk kulit, sebagaimana entry saya yang lepas mengenai vitamin A perlu untuk mengurangkan jeragat ?
Selain untuk mata, vitamin A adalah sumber antioksidan seperti vitamin E, berfungsi untuk membantu menghalang aktiviti sel radikal bebas penyebab kulit berkedut. Vitamin A juga dikenali sebagai 'membangunkan' DNA yang berfungsi menghasilkan sel-sel kulit baharu dan merangsang proses pelepasan sel-sel kulit mati. Kedua-dua proses ini seiring menjadikan kulit halus dan lebih segar.


Apa istimewanya vitamin A Shaklee yang dikenali dengan nama Corotomax ini ? Ia didatangkan dalam bentuk pro-vitamin A, iaitu ia hanya bertukar menjadi vitamin A jika badan memerlukan ia. Sebaliknya jika ia tidak digunakan ia kekal disimpan dalam lapisan lemak untuk beberapa hari sebelum ia dibebaskan melalui proses perkumuhan-jadi tiada istilah terlebih vitamin A disini.

Selain itu Corotamax mengandungi 6 campuran pigmen warna asli yang diberi nama  karotenoid.

Paling penting, ia tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Mahu cuba hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...