Thursday, May 31, 2012

Set B Untuk Siapa Lagi ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika disebut Set B ramai yang tergambar di minda suplemen asas untuk penyusuan bayi. Namun ramai yang tak tahu ia juga adalah suplemen untuk semua tanpa melibatkan jantina, jadi lelaki atau perempuan boleh mengambilnya. 

Apa ada dalam Set B itu ? Ia mengandungi Vitalea/ multivitamin, Vitamin C, Vitamin B dan Alfalfa. Memang diakui alfalfa adalah 'booster' pada susuibu, tetapi ia hanya untuk wanita yang menyusukan sahaja. Jadi set ini sesuai diambil untuk mereka yang menghadapi masalah kesihatan sepeti diabetis dan gout, selain memberi tenaga, mengawal masalah kesihatan, ia menampung kehilangan vitamin akibat pengambilan ubat. 

Malah set ini juga sesuai diambil untuk mereka yang mahu menguruskan badan (diambil bersama lecithin atau omega) dan menghadapi masalah bau badan, set ini membantu kerana alfalfa mengandungi fiber dan dikatakan mampu mengatasi bau badan. 

Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan atau kadang-kadang kegatalan pada bahagian feminin, selain penjagaan kebersihan pada luaran, alfalfa juga dapat mengatasi masalah ini.

Jadi, Set B bukan untuk wanita yang menyusukan sahaja. Tetapi ia tidak sesuai diambil oleh mereka yang menghidap SLE, sebab alfalfa TIDAK untuk SLE.

Mahu dapatkannya ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...