Wednesday, May 30, 2012

Herbalax

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Herbalax adalah suplemen Shaklee yang hanya di makan seminggu sekali sahaja. Biasanya saya ambil ketika hujung minggu . Ia ambil masa selama 6 jam baru bertindak, dengan syarat lepas makan minum air masak banyak-banyak. Ia adalah sejenis julap tapi tidak menyebabkan kita cirit birit macam julap yang biasa kita temui. Cuma rasa 'gesaan' untuk buang air besar tu banyak kali. Contohnya anda mungkin buang air besar sekali sehari, tapi apabila anda makan Herbalax anda rasa mahu ke toilet 2 - 3 kali sehari.

Cara pengambilan 4-5 biji sahaja bergantung pada berat badan seseorang. Mula-mula makan saya makan 2 biji sahaja, sebab takut cirit birit. Tapi tak de apa-apa kesan 'gesaan' pun - maknanya Herbalax itu 'tidak berfungsi' dalam badan saya - sebab lemak dah tebal kot! Minggu berikutnya saya amalkan 4 biji. Baru ada kesan 'gesaan'.

Kat bawah ni mana yang saya warnakan dengan warna biru adalah dari catatan rakan bisness saya. Catatan penuhnya di link ini  http://www.anakkuwiraku.com/2012/05/supplement-yang-hanya-makan-1-2-kali.html

Untuk apa Herbax ini sebenarnya ? Ia untuk membantu membersihkan usus, maklumlah kita makan macam-macam setiap hari. Selain itu ia juga dapat mengelakkan gangguan kepada sistem pencernaan, mengelakkan gangguan sistem peredaran darah dan sistem pertahanan badan.
Apakah yang berlaku apabila sistem pencernaan terganggu?
Sistem pencernaan sangat penting demi menyahkan toksin dari tubuh badan. Jika ia tidak dapat berlaku dengan baik maka ia akan mengundang penyakit seperti
  • masalah kulit
  • gangguan pada buah pinggang
  • mulut dan nafas berbau
  • sesak dada
  • angin ahmar
  • wajah nampak tua
  • kembung perut dan 
  • daya imun yang lemah.
Herbalax perlu untuk mereka yang mengamalkan makan vitamin pemecah lemak seperti Omega dan Lecitin sangat perlu mengambil Herb Lax demi memastikan lemak2 yang disingkirkan dapat dibuang dengan baik melalui proses penyahtinjaan.

Siapa yang sesuai makan Herb Lax?*
Lelaki dan Wanita
Mereka yang dalam proses pembuangan lemak
Mereka yang ada masalah pencernaan
Mereka yang menyusu anak.
Mereka yang ingin menjaga kesihatan usus terutamanya.

Mahu mencuba ? Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...