Sunday, May 6, 2012

GLA Bukan Untuk Wanita Sahaja

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bila sebut dalam perkataan GLA terbayang TU SUPLEMEN UNTUK PEREMPUAN LA! Iye ke ia hanya untuk perempuan, kalau lelaki makan apa jadi ? Bagaimana ?

Kepekatan GLA yang dihasilkan dari minyak borage dan ditambah lagi dengan minyak sunflower seed, dan vitamin E memang membantu wanita yang menghadapi masalah sakit guling-guling ketika datang bulan atau kedatangannya yang tidak konsisten, ia juga baik untuk merawat jerawat dan jeragat jika di ambil dengan beberapa suplemen lain kerana fungsi minyak borage ialah membantu mengendalikan hormon yang berlebihan atau tak tentu hala. (Eh! jerawat dan jeragat kan masih untuk perempuan?) Pada saya lelaki zaman sekarang pun ambil berat jika muka mereka berjerawat dan jeragat kan ? Cuba tengok dipasaran sekarang telah banyak skincare untuk lelaki juga kan?

Bagi mereka yang sedang dalam proses menguruskan berat badan, selain mengamalkan Set Kurus Untuk Ibu Menyusu atau Set Omega yang disertai dengan menjaga makan dan senaman, GLA juga membantu pengamalnya untuk membakar lemak semasa kita sedang berehat atau tidur. Best kan, sambil-sambil berdengkur, sambil-sambil air liur basi meleleh - lemak jugak terbakar sama.

Kehadiran vitamin E dalam 'lingkungan' minyak borage dan minyak SunFlower Seed ini juga membantu tahap kesuburan dan membantu agar jantung kita sihat yang disertai dengan pengamalan cara hidup yang sihat.

Selain itu, ia juga bagus untuk mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol. Jika anda menghadapi masalah kesihatan seperti di atas pengambilan GLA perlu juga ubat dan nasihat dari pihak perubatan ye! Keseimbangan keduanya mampu memberi hasil yang lebih baik pada taraf kesihatan anda.

Saya suka GLA ni sebab kesannya pada kulit memang cukup cepat selain membantu ketika moody pada saat 'itu'. Mesti mahalkan harganya ? Yup! harganya setanding dengan kesan yang diperolehi. 

Dapatkan konsoltansi bagi memastikan hasil maksima diperolehi. Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...