Wednesday, April 11, 2012

Minuman Shaklee 3 In 1

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda bertanya saya suplemen apa yang mudah di ambil, tak mau dalam bentuk pil, nak yang senang macam minuman 3 in 1 tu ? JAWAPAN saya adalah Meal Shake. Mudah. Hanya bancuh dalam minuman kegemaran kita kecuali teh dan kopi serta tidak disediakan dengan air panas. Jadi boleh disediakan menggunakan air suam atau sejuk. Jika mahu lebih rajin buat ais krim. Resepi boleh google kat tepi tu !

Saya teringat idea adik ipar yang 'packing' ESP dalam plastik untuk simpan susu tu. 'Packing' kecik-kecik dalam 1 sudu makan setiap plastik. Siap bakar lagi dibahagian hujung tu! Tu boleh dijadikan salah satu idea untuk betul-betul merealisasikan Shaklee Minuman 3 in 1. Nak lagi canggih campur sekali dengan minuman kegemaran kita. Contoh dalam plastik kecik tu letak sekali serbuk malt ke, coklat ke,kan !? Sukatan saya andaikan untuk 1 setengah sudu makan serbuk coklat letak sekali setengah sudu Meal Shake untuk 1 mug besar. Pelbagaikan perisa. Kemudian letak dalam bekas kedap udara dan simpan dalam peti sejuk. Pagi bila nak ke pejabat jika tak sempat minum pagi atau saje mahu buat minum petang ambil satu dan simpan dalam beg. Tapi ingat, samaada ESP atau Meal Shakle tidak lebih dari 3 sudu makan sehari ye!

Di bawah ni saya sertakan kandungan nutrisi Meal Shake ye !




Photo From Nur Adha Mansor


Mahu tahu lebih lanjut hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...