Friday, April 27, 2012

Cara Bancuh /Sediakan ESP Dengan Betul

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bancuh 1 sudu besar dengan air masak/ air kosong/ air mati/ air kok atau suam-suam kuku. Boleh dibancuh bersama minuman coklat, malt, susu, oren. Atau apa sahaja minuman kegemaran anda asal bukan teh dan kopi. Jika anda suka, boleh juga bikin aiskrim. Rezeki boleh tengok di bawah ini :-

Minumlah ESP 1-3 kali sehari. Jika anda mahu mengurangkan rasa lapar minum di antara dua waktu makan utama. Contohnya pagi sarapan macam biasa, tetapi dalam pukul 10.00 pagi mungkin anda sudah rasa lapar, maka boleh bancuh ESP sementara menunggu waktu lunch. Secara peribadi saya ambil ESP pada awal pagi sebelum keluar 'berjalan-jalan sekitar rumah' sebab adalah salah jika 'berjalan-jalan sekitar rumah' dengan perut kosong. Saya akan nikmati sarapan sekitar pukul 8 pagi sebelum ke pejabat. Terpulang pada pilihan anda, sebab pengambilan suplemen adalah fleksibel! 

Bagi anda yang menyusukan bayi dan mengambil ESP, saya titipkan pesanan ini yang saya ambil dan ubahsuai dari blog http://www.anakkuwiraku.com/2012/04/tidak-mustahil-walau-anak-dah-setahun.html
 
1. Bayi disusukan sekerap yang mungkin atau sesi perahan yang konsisten. JANGAN TIDAK PAM hanya kerana payupara tidak bengkak. Jika mahu rasa payudara penuh dengan susu amalkan makan alfalfa 6 biji sehari dan minum ESP bagi yang amalkan supplement.

2. Minum 3 L sehari. Cuba sediakan indicator.

3. Doa yang berterusan yang lahir dari hati. Membaca Surah Al Waqiah setiap malam. Berzikir, bersedekah dan berbuat baik sesama makhluk. Kita kena yakin dengan amalan kita dengan ALLAH. Sesungguhnya ALLAH itu MAHA PEMBERI. Mintalah nescaya DIA memperkenankan.

Saya untuk dihubungi di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau di talian 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...