Sunday, April 8, 2012

Cantik Itu Dari Dalam. Bukan Klise Lah!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kulit terdiri daripada 2 lapisan iaitu Epidermis iaitu lapisan luar yang boleh dilihat dan disentuh. Manakala dermis adalah lapisan bawah epidermis yang kita tidak boleh sentuh atau lihat. Oleh kerana kita tidak boleh lihat maka kita selalu menumpukan pada bahagian epidermis dengan mencuci, menyapu penyegar dan melembab sebagai penjagaan kulit wajah yang asas serta barangkali losyen pada kulit badan.
Bagaimana pula dengan lapisan dermis ? Sedangkan di lapisan dermis inilah sel kulit baru dihasilkan tanpa henti dan apabila sel kulit baru dihasilkan ia akan ditolak ke epidermis bagi menggantikan sel kulit lama yang telah mati atau rosak ?

Bagaimana mahu 'menjaga' dermis ? Tentu dari apa yang kita makan dan minum setiap hari. Makan sayur, buah-buahan dan minum banyak air masak adalah perkara asas yang semestinya perlu. Saya kerap ditemukan dengan mereka yang sanggup menghabiskan wang yang banyak demi mendapatkan kulit yang cantik  : Dengan membeli beribu-ribu ringgit skincare : Membeli mekap mahal untuk menutup kulit bermasalah. Alangkah bagusnya jika mereka tahu kecantikkan kulit adalah dari dalam. Nampak perkataan kecantikan dari dalam macam klise, tapi itu hakikatnya. Tidak salah menjaga bahagian luaran kulit tu. Jaga kebersihan. Tetapi tak patut menutup masalah kulit dengan bermekap tebal untuk nampak cantik kan ?

Hadapi kulit bermasalah ? Mahu cuba Set Kecantikan Shaklee ? Pastikan anda seorang yang konsiten dan dapat bersabar DEMI melihat hasilnya.

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan pertanyaan anda di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...