Monday, February 20, 2012

Mahu Kurus ? Omega atau Lecithin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
Bagi yang telah membaca entry lepas tentang mahu kurus dengan Omega, saya percaya ramai yang tertanya-tanya tentanga mana lebih bagus antara Omega dan Lecithin. Sebelum itu kita lihat dulu apa persamaan fungsi Omega dan Lecithin. Kedua-dua berfungsi untuk bakar lemak, membantu meningkatkan HDL (high density lipid) dan ini membantu kita atasi masalah kolestrol. Selain itu kedua-dua amat bagus untuk otak.

Sekarang kita tengok fungsi lain Lecithin dan Omega.
Lecithin : Membantu elakkan kembung perut, mudah untuk membuang, kilatkan rambut dan kuku, bakar lemak.
Omega: Bagus untuk chest terutama mereka yang mudah sangat kena selsema.

Mana lebih cepat antara keduanya jika mahu kuruskan badan ? Berminat dengan analogi Norita dalam blognya yang beralamat di "http://www.anakkuwiraku.com/2012/02/lecithin-dan-omega-bantu-bakar-lemak.html" Saya bagi anologi yang sangat mudah. Jika anda hendak ke Penang dari Kuala Lumpur, ada dua cara yang kita tahu, sama guna cara darat iaitu kereta  atau udara, iaitu kapal terbang. Jika naik kapal terbang memang jimat masa dan kita pun tak penat, namun kos dia memang besar. Berbanding naik kereta, mungkin kita perlukan masa lebih lama namun kos dia juga sedikit ringan.

Omega diibaratkan Kapal Terbang dan Lecithin ibarat memandu kereta. Namun terpulang kepada baget anda. Namun perlu diingatkan suplemen hanya sebagai 'pembantu' selebihnya anda masih perlu berusaha. Pengambilan air masak yang banyak, memakan buah-buahan, bersenam serta menjaga apa yang masuk dalam mulut masih menjadi perkara penting dalam misi menguruskan badan.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut ditalian 012-6816979 atau email noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...