Friday, December 2, 2011

Rasa banyak Sangat Vitamin Yang Mahu Di ambil?

Apa kata cuba Vivix ! Apa tu ? Vivix adalah produk terbaru dari Shaklee yang telah sampai ke Malaysia pada tahun lepas dan ia menjadi produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat dan Kanada. Vivix mengandungi Polifenol iaitu kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian 4 jenis tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi yang terdiri daripada :- Anggur muskat yang dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika. Anggur muskat dan bijinya adalah salah satu sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ia juga terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses menuaan.

Buah elderberi pula adalah tumbuhan lasak tanah lembab di sepanjang tepi jalan dan sungai yang haya terdapat di Eropah dan Amerika Utara. Ia digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artis dan selsema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.


Polygonum cuspidatum adalah sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semulajadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini banyak manfaat pada kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.
Lobak unggu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung

Kebaikan Vivix pada kesihatan adalah untuk :-
  •  Mempertahankan sel
  • Memberi tenaga kepada sel
  • Memperbaiki sel
  • Meningkatkan prestasi sel
Vivix sesuai untuk siapa ye ? Vivix sesuai untuk semua orang yang berusia 18 tahun ke atas. Walaubagimanapun ia tidak boleh di ambil oleh wanita hamil dan menyusukan anak. Jika anda telah mengambil Vivix, anda tak perlu ambil vitamin lain, tetapi jika mahu ambil vitamin lain, cukuplah sekali seminggu mengamalkan Vivix.