Wednesday, November 16, 2011

Vitamin Untuk Seisi Keluarga

Jika anda seorang ibu yang bekerjaya dan ingin mengamalkan pengambilan suplemen Shaklee dan mungkin tertanya-tanya bolehkan suplemen ini di kongsi bersama seisi keluarga ? Oleh itu saya pilih 4 jenis suplemen, yang anda boleh kongsi bersama ahli kelurga termasuk kanak-kanak.

ESP 
Berfungsi untuk menghasilkan sel yang sihat untuk menyerap vitamin yang mineral yang kita ambil. Boleh di ambil oleh bayi berumur setahun ke atas. Bagi mereka yang menghidap diabetis perlu memastikan kandungan gula dalam darah berada dalam keadaan stabil untuk mengambil ESP. 
Cara menyediakan ESP ini dengan mencampurkan ke dalam minuman kesukaan samada sejuk atau suam kecuali kopi dan teh. Selain itu boleh juga diubah dengan menjadikkannya aiskrim yang pasti di gilai oleh kanak-kanak. Resepi buat ais krim boleh tengok kat sini.

Vitalea 
Mengandungi 12 vitamin dan 7 jenis mineral yang diperlukan oleh badan. Sesuai juga untuk kanak-kanak yang berusia 6 tahun ke atas. Jika anak-anak 'takut' nak telan sebab Vitalea ni saiznya besar, kita bancuh dengan jus buah-buahan atau minuman kegemarannya kecuali yang bersusu, kopi dan teh selama 6 hingga 7 minit sebelum beri kepada anak-anak. Mengapa tidak boleh dibancuh bersama minuman bersusu ? Kerana ia akan menyebabkan kandungan iron dalam Vitalea tidak dapat diserap oleh badan. Mengapa perlu di bancuh sehingga 6 hingga 7 minit? Sebab Vitalea akan hancur sepenuhnya dalam tempoh waktu itu.

Vitamin B 
Biasa saya ambil pada waktu pagi bersama Vitalea dan vitamin C selepas sarapan. Kekurangan vitamin B buat kita cepat letih, pemarah dan sukar menumpukan perhatian pada sesuatu perkara yang ingin kita lakukan. Boleh dinikmati oleh seisi keluarga dan kanak-kanak yang berusia 7 tahun ke atas.

Vitamin C 
Vitamin C sama dengan vitamin B yang mudah rosak. Ia musnah akibat pencemaran, asap rokok -begitu juga bagi mereka yang menghisap rokok dan tinggal bersama dengan perokok sama-sama terdedah. Vitamin C Shaklee dicipta dalam bentuk pelepasan vitamin C ini secara perlahan-lahan dan berterusan mengikut keperluan tubuh, Seisi keluarga boleh nikmati dan sesuai juga untuk anak anda yang berusia 7 tahun ke atas.

Saya boleh dihubungi di talian 012-6816979 
atau 
email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...